- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Juha lijepe narančaste boje puna je hranjivih namirnica. Između ostalog, za tu narančastu boju odgovorna je i kurkuma, čiji je glavni sastojak kurkumin, poznat po svojim moćnim antioksidativnim, protuupalnim i antibakterijskim svojstvima.
Juha od mrkve, đumbira i kurkume
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti juhu od mrkve, đumbira i kurkume.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 2 žlice
- luk, 1 glavica nasjeckani
- mrkva, 750 g nasjeckane
- celerova stabljika, 2 nasjeckane
- lovorov list, 1
- đumbir, 5 cm sitno nasjeckani
- kurkuma, 2 žlice
- češnjak, 2 režnja sitno nasjeckani
- povrtni temeljac, 1 l
- Za dekoraciju:
- korijander, 1 šaka
- mladi luk, 4 nasjeckani
- sezamovo ulje, 4 žlice
- sok od limete, 2 žlice iscijeđeni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu iznad vatre ugrijemo maslinovo ulje, dodamo luk, mrkvu, celer i lovorov list te dinstamo desetak minuta, uz stalno miješanje.
- Zatim u lonac dodamo đumbir, kurkumu i češnjak te dalje dinstamo poprilici pet minuta.
- U lonac ulijemo povrtni temeljac i dalje kuhamo sve dok ne zavri, a zatim smanjimo vatru i dalje kuhamo 15 minuta, sve dok mrkva ne omekša.
- Nakon proteklog vremena ugasimo vatru i iz lonca izvadimo lovorov list.
- Pustimo da se juha malo ohladi, a zatim štapnim mikserom usitnimo sve sastojke.
- Juhu ponovno vratimo na vatru te još malo ugrijemo.
- Zatim ukrasimo korijanderom, mladim lukom, sezamovim uljem i sokom od limete te poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |