- Fina Malinić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Juha od pečene cvjetače i poriluka
Popularnost: |
|
U našem receptu pogledajte kako pripremiti finu juhu od pečene cvjetače i poriluka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- cvjetača, 2 šalice (nasjeckana)
- poriluk, 2-3 komada (nasjeckani bijeli dijelovi)
- češnjak, 2 češnja
- maslinovo ulje
- indijski oraščići, 1/2 šalice
- miso, 1.5 žličica
- mažuran (ili majčina dušica)
- voda, 3 šalice
- dimljena mljevena crvena paprika, 1/8 žličice
- limunov sok
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Indijske oraščiće ostavimo da se namakaju preko noći.
- Zagrijemo pećnicu na 200°C.
- Posložimo cvjetaču, poriluk i češnjak na papir za pečenje. Prelijemo maslinovim uljem i lagano začinimo (sol i papar).
- Pečemo 20-30 minuta, dok povrće ne poprimi zlatnu boju (pazimo da poriluk ne pregori!).
- Kada je povrće gotovo ubacimo ga u mikser i dodamo indijske oraščiće, nekoliko listova mažurana ili majčine dušice, miso, limunov sok te jednu i pol šalicu vode.
- Miksamo dok ne dobijemo kašastu smjesu, a zatim dodamo maslinovo ulje, dimljenu mljevenu crvenu papriku te još šalicu i pol vode.
- Ponovno miksamo i dodatno začinimo po želji.
- Izlijemo u srednje veliku tavu i grijemo dok ne postane toplo (ako je pregusto možemo dodati malo vode). Serviramo uz kruh.
|
Vrijeme pripreme:30minuta |