- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Juha od rajčice s repovima morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od rajčice s repovima morskih kozica. – pelati rajčice, repovi morskih kozica (očišćenih), bijelo vino (suhog), slani inćuni, med (od bagrema), luk, češnjak, đumbir, bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Luk i listiće bosiljka nasjeckamo, češnjak protisnemo, a đumbir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Zatim dodamo naribani đumbir i protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo filete inćuna, pelati rajčice s umakom, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta, u lonac ulijemo cca. 150 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke. ; Kada smo dobili gustu juhu dodamo med, repove morskih kozica, začinimo paprom i kuhamo dalje. ; Nakon tri, četiri minute kuhanja dodamo sjeckani bosiljak, promiješamo i juhu možemo poslužiti.
; – Ako volite mediteransku kuhinju, ova juha od rajčica je prava stvar za Vas, a dodatak repova morskih kozica, slanih inćuna i još pokojeg tajnog sastojka, koji oplemenjuju ovu juhicu, čine ju stvarno neodoljivom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od rajčice s repovima morskih kozica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od rajčice s repovima morskih kozica. – pelati rajčice, repovi morskih kozica (očišćenih), bijelo vino (suhog), slani inćuni, med (od bagrema), luk, češnjak, đumbir, bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Luk i listiće bosiljka nasjeckamo, češnjak protisnemo, a đumbir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Zatim dodamo naribani đumbir i protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo filete inćuna, pelati rajčice s umakom, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta, u lonac ulijemo cca. 150 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke. ; Kada smo dobili gustu juhu dodamo med, repove morskih kozica, začinimo paprom i kuhamo dalje. ; Nakon tri, četiri minute kuhanja dodamo sjeckani bosiljak, promiješamo i juhu možemo poslužiti.
; -</div>
Juha od rajčice s repovima morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od rajčice s repovima morskih kozica.
Ako volite mediteransku kuhinju, ova juha od rajčica je prava stvar za Vas, a dodatak repova morskih kozica, slanih inćuna i još pokojeg tajnog sastojka, koji oplemenjuju ovu juhicu, čine ju stvarno neodoljivom.
Juha od rajčice s repovima morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od rajčice s repovima morskih kozica. - pelati rajčice, repovi morskih kozica (očišćenih), bijelo vino (suhog), slani inćuni, med (od bagrema), luk, češnjak, đumbir, bosiljak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, Luk i listiće bosiljka nasjeckamo, češnjak protisnemo, a đumbir naribamo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Zatim dodamo naribani đumbir i protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari. ; Potom dodamo filete inćuna, pelati rajčice s umakom, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta, u lonac ulijemo cca. 150 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke. ; Kada smo dobili gustu juhu dodamo med, repove morskih kozica, začinimo paprom i kuhamo dalje. ; Nakon tri, četiri minute kuhanja dodamo sjeckani bosiljak, promiješamo i juhu možemo poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Luk i listiće bosiljka nasjeckamo, češnjak protisnemo, a đumbir naribamo.
- U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša.
- Zatim dodamo naribani đumbir i protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari.
- Potom dodamo filete inćuna, pelati rajčice s umakom, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri.
- Nakon četiri, pet minuta, u lonac ulijemo cca. 150 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke.
- Kada smo dobili gustu juhu dodamo med, repove morskih kozica, začinimo paprom i kuhamo dalje.
- Nakon tri, četiri minute kuhanja dodamo sjeckani bosiljak, promiješamo i juhu možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|