- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Juha od rajčice s repovima morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od rajčice s repovima morskih kozica.
Ako volite mediteransku kuhinju, ova juha od rajčica je prava stvar za Vas, a dodatak repova morskih kozica, slanih inćuna i još pokojeg tajnog sastojka, koji oplemenjuju ovu juhicu, čine ju stvarno neodoljivom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pelati rajčice, 1 kg
- repovi morskih kozica, 200 g očišćenih
- bijelo vino, 50 ml suhog
- slani inćuni, 3 fileta
- med, 20 g od bagrema
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- đumbir, 10 g
- bosiljak, 10 listića
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Luk i listiće bosiljka nasjeckamo, češnjak protisnemo, a đumbir naribamo.
- U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok ne omekša.
- Zatim dodamo naribani đumbir i protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino i kuhamo dok vino napola ne ispari.
- Potom dodamo filete inćuna, pelati rajčice s umakom, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri.
- Nakon četiri, pet minuta, u lonac ulijemo cca. 150 ml vode i štapnim mikserom izradimo sastojke.
- Kada smo dobili gustu juhu dodamo med, repove morskih kozica, začinimo paprom i kuhamo dalje.
- Nakon tri, četiri minute kuhanja dodamo sjeckani bosiljak, promiješamo i juhu možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |