- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Juha od slanutka, krumpira i gljiva – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od slanutka, krumpira i gljiva. – šampinjoni, slanutak (iz konzerve), krumpir, vrganji (sušenih), povrtni temeljac, češnjak, ružmarin, peršin (sjeckanog), škrobno brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, krumpir ogulimo i narežemo na kockice, češnjak na listiće, a sušene vrganje stavimo u zdjelicu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 15-ak minuta, a potom ih ocijedimo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan krumpir, listiće češnjaka, ocijeđene vrganje, ulijemo 200 ml povrtne juhe, posolimo, dodamo grančicu ružmarina, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo još 1-2 minute. ; Zatim dodamo slanutak, ulijemo preostalu juhu, promiješamo i kuhamo 10-ak minuta. ; Potom umiješamo žlicu škrobnog brašna pomiješanog s malo vode i kuhamo još 3-4 minute, dok juha malo ne zgusne.; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Izvrsna, krepka i ukusna juha od povrća i gljiva, koja će vas sigurno energizirati i dati vam snage za nove kulinarske poduhvate.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha od slanutka, krumpira i gljiva – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od slanutka, krumpira i gljiva. – šampinjoni, slanutak (iz konzerve), krumpir, vrganji (sušenih), povrtni temeljac, češnjak, ružmarin, peršin (sjeckanog), škrobno brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, krumpir ogulimo i narežemo na kockice, češnjak na listiće, a sušene vrganje stavimo u zdjelicu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 15-ak minuta, a potom ih ocijedimo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan krumpir, listiće češnjaka, ocijeđene vrganje, ulijemo 200 ml povrtne juhe, posolimo, dodamo grančicu ružmarina, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo još 1-2 minute. ; Zatim dodamo slanutak, ulijemo preostalu juhu, promiješamo i kuhamo 10-ak minuta. ; Potom umiješamo žlicu škrobnog brašna pomiješanog s malo vode i kuhamo još 3-4 minute, dok juha malo ne zgusne.; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Juha od slanutka, krumpira i gljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od slanutka, krumpira i gljiva.
Izvrsna, krepka i ukusna juha od povrća i gljiva, koja će vas sigurno energizirati i dati vam snage za nove kulinarske poduhvate.
Juha od slanutka, krumpira i gljiva - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od slanutka, krumpira i gljiva. - šampinjoni, slanutak (iz konzerve), krumpir, vrganji (sušenih), povrtni temeljac, češnjak, ružmarin, peršin (sjeckanog), škrobno brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, krumpir ogulimo i narežemo na kockice, češnjak na listiće, a sušene vrganje stavimo u zdjelicu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 15-ak minuta, a potom ih ocijedimo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan krumpir, listiće češnjaka, ocijeđene vrganje, ulijemo 200 ml povrtne juhe, posolimo, dodamo grančicu ružmarina, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo još 1-2 minute. ; Zatim dodamo slanutak, ulijemo preostalu juhu, promiješamo i kuhamo 10-ak minuta. ; Potom umiješamo žlicu škrobnog brašna pomiješanog s malo vode i kuhamo još 3-4 minute, dok juha malo ne zgusne.; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, krumpir ogulimo i narežemo na kockice, češnjak na listiće, a sušene vrganje stavimo u zdjelicu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 15-ak minuta, a potom ih ocijedimo.
- U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezan krumpir, listiće češnjaka, ocijeđene vrganje, ulijemo 200 ml povrtne juhe, posolimo, dodamo grančicu ružmarina, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
- Nakon 10-ak minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo još 1-2 minute.
- Zatim dodamo slanutak, ulijemo preostalu juhu, promiješamo i kuhamo 10-ak minuta.
- Potom umiješamo žlicu škrobnog brašna pomiješanog s malo vode i kuhamo još 3-4 minute, dok juha malo ne zgusne.
- Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, začinimo paprom, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.6
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|