- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Juha od tikvica s jogurtom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od tikvica s jogurtom.
Juhica je najbolji način da započnete obrok, a nekad može biti i obrok sama po sebi. Kako se izbor juha ne bi uvijek vrtio oko nekoliko uvijek istih recepata, dobro je s vremena na vrijeme glavnu ulogu dati nekom novom povrću – u ovom slučaju tikvicama!
Juha od tikvica s jogurtom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od tikvica s jogurtom. - jogurt (tekućeg), tikvice, poriluk ((samo bijeli dio)), češnjak, bosiljak (sjeckani), povrtna juha iz kocke, mljevena crvena paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, U lonac stavimo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćen i na trakice narezan bijeli dio poriluka, malo ga posolimo, dodamo protisnuti češnjak i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok ne omekša. ; Zatim dodamo očišćenu i naribanu tikvicu, sjeckani bosiljak i sve zajedno pirjamo povremeno miješajući 3-4 minute. ; Potom ulijemo povrtnu juhu, promiješamo sastojke i kada prokuha na laganoj vatri sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta. ; Na kraju u juhu umiješamo jogurt i ostavimo da još jednom prokuha. ; Gotovo juhu stavimo u tanjure posipamo s malo crvene paprike i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jogurt, 200 ml tekućeg
- tikvice, 1 kg
- poriluk, 2 (samo bijeli dio)
- češnjak, 2 režnja
- bosiljak, 1 žlica sjeckani
- povrtna juha iz kocke, 600 ml
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac stavimo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo očišćen i na trakice narezan bijeli dio poriluka, malo ga posolimo, dodamo protisnuti češnjak i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo dok ne omekša.
- Zatim dodamo očišćenu i naribanu tikvicu, sjeckani bosiljak i sve zajedno pirjamo povremeno miješajući 3-4 minute.
- Potom ulijemo povrtnu juhu, promiješamo sastojke i kada prokuha na laganoj vatri sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta.
- Na kraju u juhu umiješamo jogurt i ostavimo da još jednom prokuha.
- Gotovo juhu stavimo u tanjure posipamo s malo crvene paprike i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |