- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Juha od tjestenine, graha i slanutka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od tjestenine, graha i slanutka.
Kuhanje maneštre je uvijek zahvalno, jer se može pripremiti od različitih namirnica, a važna je tjestenina, povrće i dobra volja.
Juha od tjestenine, graha i slanutka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od tjestenine, graha i slanutka. - bijeli grah (iz konzerve), slanutak (iz konzerve), tjestenina ((mini pene rigate)), celerova stabljika, luk, mrkva, povrtni temeljac, mješavina mediteranskih trava, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Za početak sve povrće očistimo, zatim luk nasjeckamo, a mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice. ; U ugrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk i mrkvu, začinimo solju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo mediteransku mješavinu začina, celerovu stabljiku, ulijemo povrtnu juhu, dodamo tjesteninu, malo posolimo, a kada zavri kuhamo dok tjestenina ne bude „al dente“. ; Potom dodamo slanutak, bijeli grah, promiješamo i pričekamo da se sastojci dobro ugriju. ; Nakon jedne, dvije minute juhu stavimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo s malo papra i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijeli grah, 400 g iz konzerve
- slanutak, 240 g iz konzerve
- tjestenina, 120 g (mini pene rigate)
- celerova stabljika, 1
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- povrtni temeljac, 1 l
- mješavina mediteranskih trava, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za početak sve povrće očistimo, zatim luk nasjeckamo, a mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice.
- U ugrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo luk i mrkvu, začinimo solju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša.
- Zatim dodamo mediteransku mješavinu začina, celerovu stabljiku, ulijemo povrtnu juhu, dodamo tjesteninu, malo posolimo, a kada zavri kuhamo dok tjestenina ne bude „al dente“.
- Potom dodamo slanutak, bijeli grah, promiješamo i pričekamo da se sastojci dobro ugriju.
- Nakon jedne, dvije minute juhu stavimo u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo s malo papra i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |