- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od vrganja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od vrganja.
Temperature se polagano spuštaju, želje za nečim toplim i tekućim ubrzano rastu! Mi imamo baš ono što Vam treba da ugrijete i dušu i tijelo nakon napornog dana. Juha od vrganja vratit će Vam energiju i to u toj mjeri da ćete trčati do štednjaka po još!
Juha od vrganja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu od vrganja. - vrganji, maslac, vrganji (sušenih i mljevenih), konjak, goveđi temeljac (ili temeljac od gljiva), vrhnje za kuhanje, mileram, sol i papar, Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. U loncu rastopimo maslac, dodamo vrganje i na laganoj vatri ih pirjamo dok malo ne omekšaju. ; Zatim u lonac dodamo sušene mljevene vrganje, začinimo solju i paprom, malo izmiješamo sastojke, ulijemo konjak i temeljac, a kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Potom u juhu ulijemo vrhnje za kuhanje, umiješamo mileram i ostavimo da zavrije. Gotovu juhu stavimo u zdjelice ili tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- vrganji, 200 g
- maslac, 20 g
- vrganji, 10 g sušenih i mljevenih
- konjak, 20 ml
- goveđi temeljac, 600 ml ili temeljac od gljiva
- vrhnje za kuhanje, 300 ml
- mileram, 100 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. U loncu rastopimo maslac, dodamo vrganje i na laganoj vatri ih pirjamo dok malo ne omekšaju.
- Zatim u lonac dodamo sušene mljevene vrganje, začinimo solju i paprom, malo izmiješamo sastojke, ulijemo konjak i temeljac, a kada zavrije, na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
- Potom u juhu ulijemo vrhnje za kuhanje, umiješamo mileram i ostavimo da zavrije. Gotovu juhu stavimo u zdjelice ili tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |