- Miro Biondić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha od zelene salate – Saznajte kako pripremiti juhu od zelene salate u našem video receptu. – zelena salata, luk (crvenog), žumanjak, vrhnje za kuhanje, goveđa juha (iz kocke), sol i papar, kiselo vrhnje (tučeno, za ukras), Salatu očistimo, operemo i sitno narežemo. ; Luk nasjeckamo i popržimo na vrućoj masti, da bude staklast. Dodamo polovicu narezane salate i pirjamo nekoliko minuta. ; Zalijemo juhom i držimo na vatri dok ne zavrije. ; Zatim posudu maknemo sa vatre i u juhu, uz stalno miješanje, umiješamo žumanjak i vrhnje za kuhanje.; Promiješamo i više ne kuhamo. ; Prije posluživanja u juhu umiješamo preostalu salatu. Juhu ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem i nasjeckanim peršinom.; – Ova po ukusu svježa juha začudan je gastronomski uradak. Ako jako volite zelenu salatu, a probali bi je na neki drugi način osim kako ste navikli, odnosno sa malo octa, soli i ulja, pruža vam se prava prilika za eksperiment. Ukoliko ste vegetarijanac, umjesto masti, prepržite luk na biljnom ulju.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Juha od zelene salate – Saznajte kako pripremiti juhu od zelene salate u našem video receptu. – zelena salata, luk (crvenog), žumanjak, vrhnje za kuhanje, goveđa juha iz kocke, sol i papar, kiselo vrhnje (tučeno, za ukras), Salatu očistimo, operemo i sitno narežemo. ; Luk nasjeckamo i popržimo na vrućoj masti, da bude staklast. Dodamo polovicu narezane salate i pirjamo nekoliko minuta. ; Zalijemo juhom i držimo na vatri dok ne zavrije. ; Zatim posudu maknemo sa vatre i u juhu, uz stalno miješanje, umiješamo žumanjak i vrhnje za kuhanje.; Promiješamo i više ne kuhamo. ; Prije posluživanja u juhu umiješamo preostalu salatu. Juhu ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem i nasjeckanim peršinom.; -</div>
Juha od zelene salate
Saznajte kako pripremiti juhu od zelene salate u našem video receptu.
Ova po ukusu svježa juha začudan je gastronomski uradak. Ako jako volite zelenu salatu, a probali bi je na neki drugi način osim kako ste navikli, odnosno sa malo octa, soli i ulja, pruža vam se prava prilika za eksperiment. Ukoliko ste vegetarijanac, umjesto masti, prepržite luk na biljnom ulju.
Juha od zelene salate - Saznajte kako pripremiti juhu od zelene salate u našem video receptu. - zelena salata, luk (crvenog), žumanjak, vrhnje za kuhanje, goveđa juha iz kocke, sol i papar, kiselo vrhnje (tučeno, za ukras), Salatu očistimo, operemo i sitno narežemo. ; Luk nasjeckamo i popržimo na vrućoj masti, da bude staklast. Dodamo polovicu narezane salate i pirjamo nekoliko minuta. ; Zalijemo juhom i držimo na vatri dok ne zavrije. ; Zatim posudu maknemo sa vatre i u juhu, uz stalno miješanje, umiješamo žumanjak i vrhnje za kuhanje.; Promiješamo i više ne kuhamo. ; Prije posluživanja u juhu umiješamo preostalu salatu. Juhu ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem i nasjeckanim peršinom.; -
Upute po koracima:
- Salatu očistimo, operemo i sitno narežemo.
- Luk nasjeckamo i popržimo na vrućoj masti, da bude staklast. Dodamo polovicu narezane salate i pirjamo nekoliko minuta.
- Zalijemo juhom i držimo na vatri dok ne zavrije.
- Zatim posudu maknemo sa vatre i u juhu, uz stalno miješanje, umiješamo žumanjak i vrhnje za kuhanje.
- Promiješamo i više ne kuhamo.
- Prije posluživanja u juhu umiješamo preostalu salatu. Juhu ukrasimo tučenim slatkim vrhnjem i nasjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 26
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
Recept za jela sa kiselim vrhnjem,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Morski pas u umaku od limuna
Votes: 24
Rating: 4.75
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)