Juha s jetrenim knedlima

 • 80 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Juha s jetrenim knedlima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s jetrenim knedlima.

Kada vam nije žao potrošenog vremena i želite pripremiti pravi domaći ručak za svoje najmilije, razmislite da u njega uvrstite i ovu juhu. Možete ju pripremiti s juhom iz kocke, ali svakako će biti još i ukusnija ako knedle poslužite s pravom goveđom juhom.

Juha s jetrenim knedlima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s jetrenim knedlima. - žemlja ((starih dva dana)), jaje, mlijeko, maslac, luk, češnjak, peršin (sjeckani), teleća jetrica, mažuran, mesna kocka (goveđa), vlasac (sjeckani), krušne mrvice, sol i papar, Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. ; U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, te pržimo na slaboj vatri dok ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, malo popaprimo, i čim češnjak zamiriše maknemo s vatre, ostavimo da se malo ohladi i prelijemo preko natopljenih žemlji. ; Potom dodamo sjeckana jetrica i mažuran, izmiješamo sastojke, te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). ; Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji. ; Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, stavimo ih u vrelu juhu od kocke i kuhamo na laganoj vatri, 20-ak minuta. ; Kuhane knedle zajedno s juhom poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim vlascem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo.
 2. U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče.
 3. U tavu, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckani luk, malo posolimo, te pržimo na slaboj vatri dok ne omekša.
 4. Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, malo popaprimo, i čim češnjak zamiriše maknemo s vatre, ostavimo da se malo ohladi i prelijemo preko natopljenih žemlji.
 5. Potom dodamo sjeckana jetrica i mažuran, izmiješamo sastojke, te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica).
 6. Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji.
 7. Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, stavimo ih u vrelu juhu od kocke i kuhamo na laganoj vatri, 20-ak minuta.
 8. Kuhane knedle zajedno s juhom poslužimo u dubokim tanjurima i posipamo sjeckanim vlascem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: