- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Juha s krumpirom, blitvom i slanutkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom, blitvom i slanutkom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slanutak, 350 g iz konzerve
- krumpir, 350 g
- blitva, 100 g
- češnjak, 4 režnja
- luk, 1 glavica
- chili s morskom soli, 1/2 žličice
- kumin, 1 žličica
- korijander, 1 žličica
- povrtni temeljac, 1.2 l
- kukuruzno brašno, 20 g
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- pasta od sezama, 30 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U visoku posudu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Sada u mužar stavimo malo korijandera i kima, izdrobimo ih, dodamo u tavu s lukom, izmiješamo sastojke i smanjimo vatru.
- Zatim krumpir ogulimo i operemo, narežemo ga na kockice, stavimo preko luka i sve zajedno pržimo još 1-2 minute.
- Potom u tavu ulijemo povrtnu ili mesnu juhu i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 20-ak minuta kuhanja u posudu dodamo opranu i ugrubo narezanu blitvu, odmah zatim dodamo i slanutak iz konzerve i sve začinimo chillijem s morskom soli.
- Dok se juha kuha, u čistoj zdjelici pomiješamo brašno i vrhnje za kuhanje, a zatim dobivenu smjesu umiješamo u juhu.
- Sada povremeno miješajući pričekamo da juha ponovno zavri i zgusne, a potom ugasimo vatru i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |