- Almo Čatlak
- 60 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juha s krumpirom i pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom i pancetom.
Koliko god se nekima bilo teško pomiriti s tom činjenicom, ljeto se ipak lagano bliži kraju što znači da je potrebno prilagoditi se novonastaloj situaciji. Za što glađi prelazak iz jednog u drugo godišnje doba predlažemo ukusnu juhu od krumpira i pancete.
Juha s krumpirom i pancetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s krumpirom i pancetom. - krumpir, luk, panceta, mesni temeljac, glatko brašno, mljevena crvena paprika, mažuran (svježi, naribani), đumbir (svježi, naribani), lovorov list, mileram, peršin (sjeckani), češnjak, kopar (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega krumpir ogulimo, narežemo na kocke i potopimo u zdjelu s vodom. ; U loncu ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu narezanu na kockice, te ih na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelu ulijemo po prilici 200 ml mesne juhe, te pjenjačom umiješamo glatko brašno pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom umiješamo mljevenu crvenu papriku, sjeckani svježi mažuran, naribani svježi đumbir, sve zajedno ulijemo u lonac s lukom i pancetom, također ulijemo i preostalu juhu, te dodamo narezan krumpir koji prethodno ocijedimo. ; U juhu još stavimo lovorov list i kada zavri na laganoj vatri sve zajedno kuhamo 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu stavimo mileram, dodamo sjeckani peršin, protisnuti češnjak, nekoliko kapi maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Dobivenu smjesu umiješamo u juhu s krumpirom i pričekamo da ponovo zavri. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo sjeckanim koprom i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 750 g
- luk, 1 glavica
- pancete, 60 g
- mesni temeljac, 1 l
- glatko brašno, 20 g
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- mažuran, 1 žlica svježi, naribani
- đumbir, 1 žlica svježi, naribani
- lovorov list, 2
- mileram, 200 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- češnjak, 2 režnja
- kopar, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega krumpir ogulimo, narežemo na kocke i potopimo u zdjelu s vodom.
- U loncu ugrijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i pancetu narezanu na kockice, te ih na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
- Za to vrijeme u zasebnu zdjelu ulijemo po prilici 200 ml mesne juhe, te pjenjačom umiješamo glatko brašno pazeći da ne ostanu grudice.
- Potom umiješamo mljevenu crvenu papriku, sjeckani svježi mažuran, naribani svježi đumbir, sve zajedno ulijemo u lonac s lukom i pancetom, također ulijemo i preostalu juhu, te dodamo narezan krumpir koji prethodno ocijedimo.
- U juhu još stavimo lovorov list i kada zavri na laganoj vatri sve zajedno kuhamo 30-ak minuta.
- Za to vrijeme u zasebnu zdjelicu stavimo mileram, dodamo sjeckani peršin, protisnuti češnjak, nekoliko kapi maslinovog ulja, začinimo solju i paprom i izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Dobivenu smjesu umiješamo u juhu s krumpirom i pričekamo da ponovo zavri.
- Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo sjeckanim koprom i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |