- Almo Čatlak
- 200 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneća koljenica u pivskom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću koljenicu u pivskom umaku.
Pravi recept za gurmane! Juneća koljenica nadjevena slaninom, u umaku od tamnog piva je zaista nešto posebno. Uvjerite se i sami!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneća koljenica, 2 kg bez kosti
- goveđi temeljac, 250 ml
- pivo, 500 ml tamnog
- luk, 4 glavice
- slanina, 150 g
- senf, 3 žlice
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- maslac, 50 g
- kukuruzni škrob, 1 žlica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica, a slaninu i očićeni luk nasjeckamo. Unutarnju stranu mesa zarežemo na nekoliko mjesta i nadjenemo ih sjeckanom slaninom.
- Zatim meso koljenice savijemo u roladu, učvrstimo kuhinjskom vezicom i posolimo sa svih strana.
- U tavu na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i pržimo dok malo ne omekša. Potom prženi luk premjestimo u vatrostalnu posudu.
- U zasebnu tavu na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo meso i pržimo ga sa svih strana.
- Nakon 10-ak minuta prženja koljenicu premjestimo u vatrostalnu posudu s prženim lukom, a u tavu, na masnoću od prženja ulijemo tamno pivo i kuhamo ga 7-8 minuta, dok napola ne ispari.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo 150 ml vode, dodamo kukuruzni škrob i dobro promiješamo.
- Potom u umak dodamo majčinu dušicu, senf, ulijemo juhu i mješavinu kukuruznog škroba i vode, dobro promiješamo sastojke i pričekamo da umak zavri.
- Pripremljenim umakom prelijemo meso, poklopimo vatrostalnu posudu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 150 minuta.
- Pečeno meso izvadimo na dasku za rezanje, narežemo ga na kriške, rasporedimo na tanjure, a umak procijedimo i njime prelijemo meso te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:200minuta |