- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneća pisanica s mozzarellom i kaduljom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću pisanicu s mozzarellom i kaduljom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneća pisanica, 8 odrezaka
- maslac, 50 g
- kadulja, 4-5 listova svježa
- sir mozzarella, 180 g
- rukola, 100 g svježa
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mozzarellu narežemo na ploške debljine poprilici 5 mm, a juneću pisanicu očistimo od kožica i žilica te narežemo na odreske debljine poprilici 4-5 cm.
- Zatim odreske s obje strane začinimo solju.
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, na ulje dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim na maslac dodamo svježe listove kadulje, a na njih stavimo odreske juneće pisanice.
- Nakon 3-4 minute meso okrećemo na drugu stranu, preko svakog odreska stavimo mozzarellu i pečemo dalje.
- Nakon još 3-4 minute jelo je gotovo i meso možemo poslužiti na posteljici od rukole.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |