- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneća pisanica u umaku od grožđa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću pisanicu u umaku od grožđa.
Lijepo je kad se na stolu nađe fin komad mesa, ali u tom bi ga slučaju trebalo fino i pripremiti. Teško može bolje od ove profinjene kombinacije junetine i umaka od grožda u kojoj se različite arome nadopunjuju do savršenog sklada.
Juneća pisanica u umaku od grožđa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću pisanicu u umaku od grožđa. - junetina ((bijele pisanice)), grožđe (bijelog), grožđe (crnog), senf (dijon), ljutika, bijelo vino, mesni temeljac, vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, začinimo solju i paprom i stavimo pržiti u tavu na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja. ; Zatim dodamo očišćenu i na četvrtine narezanu ljutiku i pržimo dalje na srednje jakoj vatri 4 minute. ; Pržene odreske okrenemo, malo protresemo tavom da izmješamo i ljutiku, te pržimo dalje još 4 - 5 minuta. ; Zatim odreske izvadimo na aluminijsku foliju, umotamo ih i stavimo u pećnicu zagrijanu na 80°C da ostanu topli i zadrže sočnost. ; Za to vrijeme na masnoću od prženja i ljutiku ulijemo bijelo vino i pjenjačom skidamo karamelizirani sloj s dna tave. ; Zatim dodamo dijon senf, malo ga izmješamo sa sastojcima, a čim pusti miris ulijemo mesnu juhu i kuhamo dok na pola ne reducira. ; Potom dodamo na pola prerezane i iskoštene bobice crnog i bijelog grožđa. pričekamo da se ugriju, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i sve zajedno na srednje jakoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Na tanjure poslužimo meso iz alu folije, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 800 g (bijele pisanice)
- grožđe, 100 g bijelog
- grožđe, 100 g crnog
- senf, 1 žlica dijon
- ljutika, 100 g
- bijelo vino, 40 ml
- mesni temeljac, 200 ml
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, začinimo solju i paprom i stavimo pržiti u tavu na 2 žlice vrućeg maslinovog ulja.
- Zatim dodamo očišćenu i na četvrtine narezanu ljutiku i pržimo dalje na srednje jakoj vatri 4 minute.
- Pržene odreske okrenemo, malo protresemo tavom da izmješamo i ljutiku, te pržimo dalje još 4 - 5 minuta.
- Zatim odreske izvadimo na aluminijsku foliju, umotamo ih i stavimo u pećnicu zagrijanu na 80°C da ostanu topli i zadrže sočnost.
- Za to vrijeme na masnoću od prženja i ljutiku ulijemo bijelo vino i pjenjačom skidamo karamelizirani sloj s dna tave.
- Zatim dodamo dijon senf, malo ga izmješamo sa sastojcima, a čim pusti miris ulijemo mesnu juhu i kuhamo dok na pola ne reducira.
- Potom dodamo na pola prerezane i iskoštene bobice crnog i bijelog grožđa. pričekamo da se ugriju, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i paprom, promiješamo i sve zajedno na srednje jakoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
- Na tanjure poslužimo meso iz alu folije, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |