- Almo Čatlak
- 150 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći but u vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći but u vinu.
Vjerovali ili ne, ovo jelo okusom izuzetno podsjeća na dalmatinsku pašticadu: stoga nikako nemojte od njega odustati samo zato što se priprema od neuobičajene kombinacije sastojaka. Toplo preporučamo da kao prilog servirate njoke!
Juneći but u vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći but u vinu. - juneći but, škrobno brašno, bijelo vino (suhog), luk, jabuke, mrkva, lovorov list, klekove bobe, klinčić, smeđi šećer, ulje, maslinovo ulje, sol i papar, Meso operemo, natrljamo solju, paprom i škrobnim brašnom, premjestimo u zdjelu, pokrijemo kuhinjskom krpom i stavimo na stranu da odstoji 30 minuta. ; U lonac s debelim dnom, na vruću mješavinu običnog i maslinovog ulja, dodamo meso, te pržimo sa svih strana dok ne porumeni. ; Zatim dodamo sjeckani luk, pržimo ga dok malo ne omekša te dodamo oguljene i naribane mrkve i jabuke i pirjamo 2-3 minute. ; Potom dodamo bijelo vino, lovorov list, smeđi šećer, klekove bobe i klinčiće, začinimo solju i paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri po prilici sat i pol.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći but, 1 kg
- škrobno brašno, 2 žlice
- bijelo vino, 600 ml suhog
- luk, 1 glavica
- jabuke, 4 komada
- mrkva, 2
- lovorov list, 1
- klekove bobe, 4 - 5
- klinčić, 4 - 5
- smeđi šećer, 1 žličica
- ulje
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso operemo, natrljamo solju, paprom i škrobnim brašnom, premjestimo u zdjelu, pokrijemo kuhinjskom krpom i stavimo na stranu da odstoji 30 minuta.
- U lonac s debelim dnom, na vruću mješavinu običnog i maslinovog ulja, dodamo meso, te pržimo sa svih strana dok ne porumeni.
- Zatim dodamo sjeckani luk, pržimo ga dok malo ne omekša te dodamo oguljene i naribane mrkve i jabuke i pirjamo 2-3 minute.
- Potom dodamo bijelo vino, lovorov list, smeđi šećer, klekove bobe i klinčiće, začinimo solju i paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri po prilici sat i pol.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:150minuta |