Juneći but u vinu

  • 150 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći but u vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći but u vinu.

Vjerovali ili ne, ovo jelo okusom izuzetno podsjeća na dalmatinsku pašticadu: stoga nikako nemojte od njega odustati samo zato što se priprema od neuobičajene kombinacije sastojaka. Toplo preporučamo da kao prilog servirate njoke!

Juneći but u vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći but u vinu. - juneći but, škrobno brašno, bijelo vino (suhog), luk, jabuke, mrkva, lovorov list, klekove bobe, klinčić, smeđi šećer, ulje, maslinovo ulje, sol i papar, Meso operemo, natrljamo solju, paprom i škrobnim brašnom, premjestimo u zdjelu, pokrijemo kuhinjskom krpom i stavimo na stranu da odstoji 30 minuta. ; U lonac s debelim dnom, na vruću mješavinu običnog i maslinovog ulja, dodamo meso, te pržimo sa svih strana dok ne porumeni. ; Zatim dodamo sjeckani luk, pržimo ga dok malo ne omekša te dodamo oguljene i naribane mrkve i jabuke i pirjamo 2-3 minute. ; Potom dodamo bijelo vino, lovorov list, smeđi šećer, klekove bobe i klinčiće, začinimo solju i paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri po prilici sat i pol.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso operemo, natrljamo solju, paprom i škrobnim brašnom, premjestimo u zdjelu, pokrijemo kuhinjskom krpom i stavimo na stranu da odstoji 30 minuta.
  2. U lonac s debelim dnom, na vruću mješavinu običnog i maslinovog ulja, dodamo meso, te pržimo sa svih strana dok ne porumeni.
  3. Zatim dodamo sjeckani luk, pržimo ga dok malo ne omekša te dodamo oguljene i naribane mrkve i jabuke i pirjamo 2-3 minute.
  4. Potom dodamo bijelo vino, lovorov list, smeđi šećer, klekove bobe i klinčiće, začinimo solju i paprom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri po prilici sat i pol.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.36
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: