Juneći file na batatu s umakom od crnog vina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na batatu s umakom od crnog vina. – juneći file, smeđi šećer, češnjak, crno vino, majčina dušica (sušene), klinčić, ružmarin, ljutika, maslac, batat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Batat ogulimo i narežemo na kockice, ljutiku očistimo, a mesu uklonimo kožice i žilice. ; Zatim meso posolimo sa svih strana, prelijemo maslinovim uljem, stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 75 minuta. ; Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo smeđi šećer i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Potom dodamo gnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, ulijemo crno vino, dodamo klinčiće, majčinu dušicu, ružmarin, cijele glavice ljutike i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, dok napola ne ispari. ; Zatim lonac maknemo s vatre, ljutiku izvadimo u zdjelicu, a u umak dodamo kockice maslaca i miješamo dok se maslac ne rastopi i ne dobijemo kremasti umak. ; Potom umak procijedimo u posudu s ljutikom i ostavimo na toplom. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice batata, kuhamo ga 15-ak minuta, ocijedimo i izradimo pire. ; Pečeno meso izvadimo iz pećnice i narežemo ga na odreske debljine 1 ½ centimetra. ; Na tanjure rasporedimo pire od batata i narezano meso, prelijemo umakom i ljutikama te poslužimo.
; – Juneći file kratko na gril pa dugo u pećnicu, a za to vrijeme sjajan umak od crnog vina i ljutike te slasan pire od batata. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juneći file na batatu s umakom od crnog vina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na batatu s umakom od crnog vina. – juneći file, smeđi šećer, češnjak, crno vino, majčina dušica (sušene), klinčić, ružmarin, ljutika, maslac, batati, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Batat ogulimo i narežemo na kockice, ljutiku očistimo, a mesu uklonimo kožice i žilice. ; Zatim meso posolimo sa svih strana, prelijemo maslinovim uljem, stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 75 minuta. ; Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo smeđi šećer i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Potom dodamo gnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, ulijemo crno vino, dodamo klinčiće, majčinu dušicu, ružmarin, cijele glavice ljutike i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, dok napola ne ispari. ; Zatim lonac maknemo s vatre, ljutiku izvadimo u zdjelicu, a u umak dodamo kockice maslaca i miješamo dok se maslac ne rastopi i ne dobijemo kremasti umak. ; Potom umak procijedimo u posudu s ljutikom i ostavimo na toplom. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice batata, kuhamo ga 15-ak minuta, ocijedimo i izradimo pire. ; Pečeno meso izvadimo iz pećnice i narežemo ga na odreske debljine 1 ½ centimetra. ; Na tanjure rasporedimo pire od batata i narezano meso, prelijemo umakom i ljutikama te poslužimo.
; -</div>
Juneći file na batatu s umakom od crnog vina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na batatu s umakom od crnog vina.
Juneći file kratko na gril pa dugo u pećnicu, a za to vrijeme sjajan umak od crnog vina i ljutike te slasan pire od batata. Dobar tek!
Juneći file na batatu s umakom od crnog vina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na batatu s umakom od crnog vina. - juneći file, smeđi šećer, češnjak, crno vino, majčina dušica (sušene), klinčić, ružmarin, ljutika, maslac, batati, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Batat ogulimo i narežemo na kockice, ljutiku očistimo, a mesu uklonimo kožice i žilice. ; Zatim meso posolimo sa svih strana, prelijemo maslinovim uljem, stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 75 minuta. ; Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo smeđi šećer i pričekamo da se počne karamelizirati. ; Potom dodamo gnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, ulijemo crno vino, dodamo klinčiće, majčinu dušicu, ružmarin, cijele glavice ljutike i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, dok napola ne ispari. ; Zatim lonac maknemo s vatre, ljutiku izvadimo u zdjelicu, a u umak dodamo kockice maslaca i miješamo dok se maslac ne rastopi i ne dobijemo kremasti umak. ; Potom umak procijedimo u posudu s ljutikom i ostavimo na toplom. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice batata, kuhamo ga 15-ak minuta, ocijedimo i izradimo pire. ; Pečeno meso izvadimo iz pećnice i narežemo ga na odreske debljine 1 ½ centimetra. ; Na tanjure rasporedimo pire od batata i narezano meso, prelijemo umakom i ljutikama te poslužimo.
; -
Batat ogulimo i narežemo na kockice, ljutiku očistimo, a mesu uklonimo kožice i žilice.
Zatim meso posolimo sa svih strana, prelijemo maslinovim uljem, stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga sa svih strana.
Nakon 5-6 minuta meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 130°C, 75 minuta.
Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo smeđi šećer i pričekamo da se počne karamelizirati.
Potom dodamo gnječene i neočišćene režnjeve češnjaka, ulijemo crno vino, dodamo klinčiće, majčinu dušicu, ružmarin, cijele glavice ljutike i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, dok napola ne ispari.
Zatim lonac maknemo s vatre, ljutiku izvadimo u zdjelicu, a u umak dodamo kockice maslaca i miješamo dok se maslac ne rastopi i ne dobijemo kremasti umak.
Potom umak procijedimo u posudu s ljutikom i ostavimo na toplom.
U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo kockice batata, kuhamo ga 15-ak minuta, ocijedimo i izradimo pire.
Pečeno meso izvadimo iz pećnice i narežemo ga na odreske debljine 1 ½ centimetra.
Na tanjure rasporedimo pire od batata i narezano meso, prelijemo umakom i ljutikama te poslužimo.