- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći file na posteljici od tjestenine s pancetom i bundevom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći file na posteljici od tjestenine s pancetom i bundevom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći file, 700 g
- hokkaido bundeva, 500 g
- široki rezanci, 300 g
- pancete, 16 kriški
- maslac, 30 g
- sir camembert, 145 g
- ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo vodu i ostavimo ju na vatri da zavri. Za to vrijeme očistimo bundevu i narežemo ju na kockice.
- Zatim kockice bundeve stavimo u lonac s vrelom posoljenom vodom i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Sada file junetine oštrim nožem očistimo od kožica i žilica pa očišćenu juneću pisanicu narežemo na odreske debljine 4 cm.
- Zatim odreske posolimo, uvaljamo ih u masnoću, stavimo ih na ugrijanu grill tavu te sa svake strane odrezak pečemo po 4 minute.
- Sada u lonac s bundevom dodamo valovite rezance i kuhamo ih po uputama na pakiranju. Dok se meso peče, kriškama pancete skinemo tvrdu kožu i očišćene kriške narežemo na kvadratiće.
- Zatim pečeno meso izvadimo na stranu, na toplo u posudu koju pokrijemo s aluminijskom folijom. Sada na grill tavu stavimo narezanu pancetu i ubrzo zatim preko pancete prebacimo tjesteninu s bundevom koju prethodno ocijedimo.
- Kada smo premijestili svu tjesteninu i bundevu, u tavu dodamo maslac, lagano izmiješamo i ugasimo vatru.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti. Na tanjure prvo rasporedimo tjesteninu, kojoj onda dodamo juneći odrezak i sir camembert, a zatim sve zajedno pokapamo s malo maslinovog ulja i začinimo svježe mljevenim paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |