- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći filet s povrćem i divljom rižom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet s povrćem i divljom rižom.
Zdrav, brz, ukusan i oku ugodan obrok. Tako možemo opisati ovaj savršeno izbalansiran odnos proteina, ugljikohidrata, vitamina i minerala, koji će nas ispuniti zdravljem i ugodom.
Juneći filet s povrćem i divljom rižom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet s povrćem i divljom rižom. - juneći file, riža ((mješavina riže dugog zrna i divlje riže)), svježa žuta paprika, svježa crvena paprika, mladi luk, lovorov list, cimet (u prahu), klinčić (mljevenog), sojin umak, ulje, sol i papar, Prije svega paprike narežemo na kockice, a mladi luk i meso na prutiće. ; U vrelu vodu stavimo rižu, dodamo lovorov list, posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju.; Za to vrijeme u tavu, na ugrijano ulje, dodamo meso, začinimo solju i paprom, te često miješajući pržimo 3-4 minute. ; Gotovo meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo papriku, mladi luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute. ; Potom povrće začinimo cimetom u prahu, mljevenim klinčićima, ulijemo sojin umak i promiješamo. ; Zatim u tavu vratimo meso, promiješamo i ostavimo jednu minutu da se ugrije.; Jelo je gotovo, stavimo ga na tanjur i poslužimo s kuhanom rižom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći file, 600 g
- riža, 250 g (mješavina riže dugog zrna i divlje riže)
- svježa žuta paprika, 1
- svježa crvena paprika, 1
- mladi luk, 3
- lovorov list, 2
- cimet, 1/4 žličice u prahu
- klinčić, 1/4 žličice mljevenog
- sojin umak, 40 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega paprike narežemo na kockice, a mladi luk i meso na prutiće.
- U vrelu vodu stavimo rižu, dodamo lovorov list, posolimo i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu, na ugrijano ulje, dodamo meso, začinimo solju i paprom, te često miješajući pržimo 3-4 minute.
- Gotovo meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo papriku, mladi luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute.
- Potom povrće začinimo cimetom u prahu, mljevenim klinčićima, ulijemo sojin umak i promiješamo.
- Zatim u tavu vratimo meso, promiješamo i ostavimo jednu minutu da se ugrije.
- Jelo je gotovo, stavimo ga na tanjur i poslužimo s kuhanom rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |