- Almo Čatlak
 - 30 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Juneći filet u umaku od crnog vina    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina.    
        Svima poznati biftek, odnosno juneća pisanica, može se pripremati sa najrazličitijim umacima. Ovaj, u kojem ima crnog vina, jabuka i pekmeza od šljiva, najviše će se svidjeti osobama koje vole kombinirati slane sa slatko-kiselkastim okusima.
Juneći filet u umaku od crnog vina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina. - juneći biftek, crno vino, luk (ljubičasti), jabuke, prašak za umak od pečenja, pekmez od šljiva, maslac, ulje, sol i papar, Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee. ; U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute. ; U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta. ; Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre. ; Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta. ; Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - juneći biftek, 1 kg
 - crno vino, 500 ml
 - luk, 1 glavica ljubičasti
 - jabuke, 1 komad
 - prašak za umak od pečenja, 1 žlica
 - pekmez od šljiva, 2 žlice
 - maslac, 1 žlica
 - ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee.
 - U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute.
 - U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta.
 - Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre.
 - Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta.
 - Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





