- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći filet u umaku od crnog vina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina. – juneći biftek, crno vino, luk (ljubičasti), jabuke, prašak za umak od pečenja, pekmez od šljiva, maslac, ulje, sol i papar, Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee. ; U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute. ; U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta. ; Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre. ; Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta. ; Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.; – Svima poznati biftek, odnosno juneća pisanica, može se pripremati sa najrazličitijim umacima. Ovaj, u kojem ima crnog vina, jabuka i pekmeza od šljiva, najviše će se svidjeti osobama koje vole kombinirati slane sa slatko-kiselkastim okusima.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Juneći filet u umaku od crnog vina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina. – juneći biftek, crno vino, luk (ljubičasti), jabuke, prašak za umak od pečenja, pekmez od šljiva, maslac, ulje, sol i papar, Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee. ; U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute. ; U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta. ; Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre. ; Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta. ; Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.; -</div>
Juneći filet u umaku od crnog vina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina.
Svima poznati biftek, odnosno juneća pisanica, može se pripremati sa najrazličitijim umacima. Ovaj, u kojem ima crnog vina, jabuka i pekmeza od šljiva, najviše će se svidjeti osobama koje vole kombinirati slane sa slatko-kiselkastim okusima.
Juneći filet u umaku od crnog vina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći filet u umaku od crnog vina. - juneći biftek, crno vino, luk (ljubičasti), jabuke, prašak za umak od pečenja, pekmez od šljiva, maslac, ulje, sol i papar, Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee. ; U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute. ; U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta. ; Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre. ; Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta. ; Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.; -
Upute po koracima:
- Juneću pisanicu očistimo od žilica i narežemo na 5 cm debele i 200-250 g teške filee.
- U tavu, na vrućem ulju, pržimo sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu jabuku, posolimo i popaprimo te pirjamo po prilici 2 minute.
- U zdjelici pomiješamo prašak za umak od pečenja s polovicom crnog vina, dodamo jabukama, izmiješamo i ulijemo preostalo vino. Kuhamo na laganoj vatri povremeno miješajući, po prilici 3-5 minuta.
- Zatim u umak umiješamo pekmez od šljiva i maslac, i kada se sastojci povežu maknemo s vatre.
- Pripremljene filee začinimo solju i paprom i u tavi na malo vrućeg ulja, pečemo sa svake strane, po prilici 3-5 minuta.
- Pečene filee poslužimo na tanjure i prelijemo umakom od crnog vina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 25
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
biftek u umaku od crnog vina, u umaku od vina,
Jela koja su danas popularna:
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pileći file u umaku od shiitake gljiva
Votes: 46
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirani krumpir s prokulicama i pršutom
Votes: 54
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 3
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Piletina s graškom i mladim kukuruzom
Votes: 50
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Nadjevene zapečene jabuke u umaku s rumom
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Prženi riblji prutići s koktel umakom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Gusta janjeća juha s povrćem
Votes: 47
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Doručak sa zelenim šparogama
Votes: 47
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Shiitake u foliji iz pećnice
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Juha od parmezana s prženom pancetom
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Juneći file na posteljici od tjestenine s pancetom i bundevom
Votes: 50
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)