- Almo Čatlak
- 130 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći gulaš s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći gulaš s kestenima.
Gulaš je jedno od onih jela koja se često nađu na zimskom jelovniku jer je jednostavan, ne iziskuje previše napora, a istovremeno pruža pravi osjećaj doma. Predlažemo Vam da isprobate ovu zanimljivu jesensku kombinaciju s kestenima – malo raznolikosti uvijek dobro dođe.
Juneći gulaš s kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći gulaš s kestenima. - junetina (za gulaš), luk, senf, slatka mljevena paprika, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, češnjak (u granulama), crno vino, lovorov list, kesten (očišćenih), peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Prije svega meso stavimo u zdjelu te začinimo solju i paprom. Dodamo senf i sve skupa izmješamo. ; U lonac na ugrijanu masnoću dodamo sjeckani luk, ravnomjerno ga rasporedimo i preko njega stavimo meso. Sve zajedno pržimo, na srednje jakoj vatri, dok ne ispari tekućina što će je meso ispustiti. ; Potom u smjesu dodamo češnjak u granulama, ljutu i slatku mljevenu crvenu papriku i koncentrat rajčice te sve zajedno malo promiješamo. ; Zatim ulijemo crno vino, dodamo dva lovorova lista te kuhamo dalje dok vino napola ne reducira. ; Potom ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promješamo i sve zajedno dalje kuhamo mješajući, po potrebi podljevajući vodom. ; Nakon 1 sat i 15 minuta u lonac dodamo kestene i sve zajedno kuhamo još 15-ak minuta. ; Preko njega po želji stavimo malo svježeg milerama, posipamo s malo sjeckanog peršina i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 600 g za gulaš
- luk, 300 g
- senf, 1 žličica
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- ljuta mljevena paprika, 1 žličica
- koncentrat rajčice, 2 žličice
- češnjak, 1 žličica u granulama
- crno vino, 400 ml
- lovorov list, 2
- kesten, 200 g očišćenih
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega meso stavimo u zdjelu te začinimo solju i paprom. Dodamo senf i sve skupa izmješamo.
- U lonac na ugrijanu masnoću dodamo sjeckani luk, ravnomjerno ga rasporedimo i preko njega stavimo meso. Sve zajedno pržimo, na srednje jakoj vatri, dok ne ispari tekućina što će je meso ispustiti.
- Potom u smjesu dodamo češnjak u granulama, ljutu i slatku mljevenu crvenu papriku i koncentrat rajčice te sve zajedno malo promiješamo.
- Zatim ulijemo crno vino, dodamo dva lovorova lista te kuhamo dalje dok vino napola ne reducira.
- Potom ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promješamo i sve zajedno dalje kuhamo mješajući, po potrebi podljevajući vodom.
- Nakon 1 sat i 15 minuta u lonac dodamo kestene i sve zajedno kuhamo još 15-ak minuta.
- Preko njega po želji stavimo malo svježeg milerama, posipamo s malo sjeckanog peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:130minuta |