Juneći gulaš s kestenima

  • 130 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Juneći gulaš s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći gulaš s kestenima.

Gulaš je jedno od onih jela koja se često nađu na zimskom jelovniku jer je jednostavan, ne iziskuje previše napora, a istovremeno pruža pravi osjećaj doma. Predlažemo Vam da isprobate ovu zanimljivu jesensku kombinaciju s kestenima – malo raznolikosti uvijek dobro dođe.

Juneći gulaš s kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći gulaš s kestenima. - junetina (za gulaš), luk, senf, slatka mljevena paprika, ljuta mljevena paprika, koncentrat rajčice, češnjak (u granulama), crno vino, lovorov list, kesten (očišćenih), peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Prije svega meso stavimo u zdjelu te začinimo solju i paprom. Dodamo senf i sve skupa izmješamo. ; U lonac na ugrijanu masnoću dodamo sjeckani luk, ravnomjerno ga rasporedimo i preko njega stavimo meso. Sve zajedno pržimo, na srednje jakoj vatri, dok ne ispari tekućina što će je meso ispustiti. ; Potom u smjesu dodamo češnjak u granulama, ljutu i slatku mljevenu crvenu papriku i koncentrat rajčice te sve zajedno malo promiješamo. ; Zatim ulijemo crno vino, dodamo dva lovorova lista te kuhamo dalje dok vino napola ne reducira. ; Potom ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promješamo i sve zajedno dalje kuhamo mješajući, po potrebi podljevajući vodom. ; Nakon 1 sat i 15 minuta u lonac dodamo kestene i sve zajedno kuhamo još 15-ak minuta. ; Preko njega po želji stavimo malo svježeg milerama, posipamo s malo sjeckanog peršina i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega meso stavimo u zdjelu te začinimo solju i paprom. Dodamo senf i sve skupa izmješamo.
  2. U lonac na ugrijanu masnoću dodamo sjeckani luk, ravnomjerno ga rasporedimo i preko njega stavimo meso. Sve zajedno pržimo, na srednje jakoj vatri, dok ne ispari tekućina što će je meso ispustiti.
  3. Potom u smjesu dodamo češnjak u granulama, ljutu i slatku mljevenu crvenu papriku i koncentrat rajčice te sve zajedno malo promiješamo.
  4. Zatim ulijemo crno vino, dodamo dva lovorova lista te kuhamo dalje dok vino napola ne reducira.
  5. Potom ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, promješamo i sve zajedno dalje kuhamo mješajući, po potrebi podljevajući vodom.
  6. Nakon 1 sat i 15 minuta u lonac dodamo kestene i sve zajedno kuhamo još 15-ak minuta.
  7. Preko njega po želji stavimo malo svježeg milerama, posipamo s malo sjeckanog peršina i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: