Juneći lonac

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Juneći lonac
Saznajte kako pripremiti juneći lonac u našem video receptu.

Junetina je meso koje se često nađe u našim kuhinjama. Spremite ga malo drugačije nego obično. Patlidžani će jelo učiniti malo gorkastim, mozzarella će ga razblažiti, origano i maslinovo ulje dat će mu mediteranski "štih", a vaši ukućani će oblizati prste i tražiti još.

Juneći lonac - Saznajte kako pripremiti juneći lonac u našem video receptu. - junetina (šnicle), patlidžan (veliki), sir mozzarella, luk (velike), origano, kruh (4 kriške kruha), parmezan, maslinovo ulje, sol i papar, Tanko narezane šnicle posolimo i paprimo. Očistimo luk i ogulimo patlidžan. Zajedno sa mozzarellom ih narežemo na fete. ; Posudu za pečenje tanko nauljimo i počinjemo slagati redove: red patlidžana, crvenog luka, mesa, mozzarelle. Između redova začinimo sa soli, paprom i origanom te dodamo malo maslinovog ulja. Ponavljamo postupak dok ne dobijemo najmanje tri ista reda. Zadnji red završimo sa lukom, mozzarellom i malo maslinovog ulja. ; Posudu prekrijemo aluminijskom folijom i stavljamo peći u pećnicu na srednju razinu najmanje 35 minuta na 200 stupnjeva. ; Vadimo iz pećnice, odstranimo alu foliju, a jelo u posudi pokrivamo fetama kruha i po njemu posipamo parmezan. Vraćamo u pećnicu na otprilike još 10 minuta dok se parmezan ne zažuti. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Tanko narezane šnicle posolimo i paprimo. Očistimo luk i ogulimo patlidžan. Zajedno sa mozzarellom ih narežemo na fete.
 2. Posudu za pečenje tanko nauljimo i počinjemo slagati redove: red patlidžana, crvenog luka, mesa, mozzarelle. Između redova začinimo sa soli, paprom i origanom te dodamo malo maslinovog ulja. Ponavljamo postupak dok ne dobijemo najmanje tri ista reda. Zadnji red završimo sa lukom, mozzarellom i malo maslinovog ulja.
 3. Posudu prekrijemo aluminijskom folijom i stavljamo peći u pećnicu na srednju razinu najmanje 35 minuta na 200 stupnjeva.
 4. Vadimo iz pećnice, odstranimo alu foliju, a jelo u posudi pokrivamo fetama kruha i po njemu posipamo parmezan. Vraćamo u pećnicu na otprilike još 10 minuta dok se parmezan ne zažuti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 38
Rating: 4.21
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: