Juneći odresci s crnim mljevenim tartufom

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Juneći odresci s crnim mljevenim tartufom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s crnim mljevenim tartufom.

Recepata za odreske nikad dosta, a najljepša je stvar s njima što su tako jednostavni. Pokoji novi začin i dobili ste sasvim novu priču, a kad se radi o crnom mljevenom tartufu, dobili ste pravu bajku!

Juneći odresci s crnim mljevenim tartufom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s crnim mljevenim tartufom. - junetina, tartufi (crni) (mljevenih), maslac, povrtna juha iz kocke, peršin (sjeckani), bosiljak (sjeckani), vrhnje za kuhanje, sol i papar, Juneće odreske začinimo solju i paprom, stavimo ih u vruću tavu na rastopljeni pročišćeni maslac, te sa svake strane pržimo po prilici 3 minute. ; Pržene odreske izvadimo i umotamo u aluminijsku foliju, te stavimo u prikladnu vatrostalnu posudu i u pećnicu zagrijanu na 80°C, dok radimo umak. ; U tavu na masnoću od prženja ulijemo povrtnu juhu i miješajući pjenjačom po dnu tave skinemo karamelizirani sloj od prženja. ; Nakon 2-3 minute u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mljevene crne tartufe, sjeckani peršin, listiće svježeg bosiljka narezane na trakice, te na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, 3-4 minute, odnosno dok umak malo ne zgusne. ; Pržene vruće odreske izvadimo iz alu folije, stavimo na tanjur, prelijemo ih pripremljenim umakom od crnih tartufa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Juneće odreske začinimo solju i paprom, stavimo ih u vruću tavu na rastopljeni pročišćeni maslac, te sa svake strane pržimo po prilici 3 minute.
 2. Pržene odreske izvadimo i umotamo u aluminijsku foliju, te stavimo u prikladnu vatrostalnu posudu i u pećnicu zagrijanu na 80°C, dok radimo umak.
 3. U tavu na masnoću od prženja ulijemo povrtnu juhu i miješajući pjenjačom po dnu tave skinemo karamelizirani sloj od prženja.
 4. Nakon 2-3 minute u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mljevene crne tartufe, sjeckani peršin, listiće svježeg bosiljka narezane na trakice, te na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, 3-4 minute, odnosno dok umak malo ne zgusne.
 5. Pržene vruće odreske izvadimo iz alu folije, stavimo na tanjur, prelijemo ih pripremljenim umakom od crnih tartufa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.58
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: