- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći odresci s đuvečom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s đuvečom.
Novih kombinacija nikad dosta, a sigurni smo da se s ovom dosad još niste susreli. Odresci će biti u prekrasnoj marinadi od ružmarina i češnjaka, a na kraju će đuveč doći samo kao točka na i. Svakako isprobati.
Juneći odresci s đuvečom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s đuvečom. - juneći odrezak ((debljine 5 mm)), češnjak, ružmarin, peršin (sjeckanog), đuveč (iz konzerve), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Tanke odreske po potrebi još malo istučemo sa batom za meso. ; U posudu sa ravnim dnom ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo jedan odrezak, malo ga pokapamo uljem i po njemu složimo nekoliko ploški narezanih režnjeva češnjaka i nešto listića ružmarina. ; Na to stavimo sljedeći odrezak koji također pokapamo maslinovim uljem, zatim nekoliko listića ružmarina, ponovo malo češnjaka i tako dalje dok ne potrošimo sve namirnice. Sve zajedno prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji preko noći. ; Prije prženja marinirane odreske očistimo od češnjaka i ružmarina, te još namašćene stavimo pržiti na jako vruću tavu bez masnoće, po prilici 2 minute sa svake strane. ; Gotove odreske rasporedimo na tanjure, začinimo solju i paprom, posipamo svježe sjeckanim peršinom, svaki prelijemo s još malo maslinovog ulja, a kao prilog poslužimo đuveč koji smo ugrijali u tavi na masnoći od prženja.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći odrezak, 800 g (debljine 5 mm)
- češnjak, 10 režnjeva
- ružmarin, 1 grančica
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- đuveč, 600 g iz konzerve
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tanke odreske po potrebi još malo istučemo sa batom za meso.
- U posudu sa ravnim dnom ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo jedan odrezak, malo ga pokapamo uljem i po njemu složimo nekoliko ploški narezanih režnjeva češnjaka i nešto listića ružmarina.
- Na to stavimo sljedeći odrezak koji također pokapamo maslinovim uljem, zatim nekoliko listića ružmarina, ponovo malo češnjaka i tako dalje dok ne potrošimo sve namirnice. Sve zajedno prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.
- Prije prženja marinirane odreske očistimo od češnjaka i ružmarina, te još namašćene stavimo pržiti na jako vruću tavu bez masnoće, po prilici 2 minute sa svake strane.
- Gotove odreske rasporedimo na tanjure, začinimo solju i paprom, posipamo svježe sjeckanim peršinom, svaki prelijemo s još malo maslinovog ulja, a kao prilog poslužimo đuveč koji smo ugrijali u tavi na masnoći od prženja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |