- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći odresci s kaduljom i mozzarellom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s kaduljom i mozzarellom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći odrezak, 4
- maslac, 50 g
- kadulja, 4-5 listova svježa
- sir mozzarella, 180 g
- rukola, 100 g svježa
- mediteranska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- papar svježe mljeveni
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ružu junećeg buta narežemo na odreske debljine poprilici 1.5 cm. Sada odreske proširimo po ravnoj površini i začinimo talijanskom mješavinom začina.
- Začine utrljamo u odreske i okrenemo ih na drugu stranu. Meso lagano nauljimo maslinovim uljem i stavljamo ga s nauljene strane na vruću nauljenu tavu.
- Nakon 4-5 minuta meso okrenemo na drugu stranu, malo ga posolimo, dodamo kockice maslaca i nekoliko cijelih listova svježe kadulje direktno na masnoću tako da se malo poprži.
- Nakon poprilici 1 minute, kada kadulja počne puštati svoju aromu, ulijemo nekoliko kapi suhog bijelog vina. Ostavimo da vino napola ispari, a za to vrijeme mozzarellu narežemo na ploške.
- Narezanu mozzarellu sada stavimo preko odrezaka i sve zajedno pirjamo još poprilici 2-3 minute.
- Odresci su gotovi i možemo ih poslužiti.
- Na tanjure prvo rasporedimo svježu rukolu i tako napravimo posteljicu, zatim dodamo odreske s mozzarellom i kaduljom te pokapamo s još malo umaka, a onda sve zajedno začinimo s još malo svježe mljevenog papra. Po želji dodamo još malo ekstra djevičanskog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |