- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći odresci sa zapečenim šparogama i pestom genoveseom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske sa zapečenim šparogama i pestom genoveseom.
Šparoge su izuzetno bogate rutinom, flavonoidom koji smanjuje kolesterol, jača kapilare i snižava visok krvni pritisak, te vitaminima, mineralima i vlaknima. A ako im još dodate malo mesa, mozzarelle i domaći pesto genovese, jelo će biti pun pogodak.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ramstek, 4
- šparoge, 12 bijelih
- maslac, 20 g
- šećer, 1 žličica
- mini rajčica, 6
- sir mozzarella, 200 g
- bosiljak, 60 g svježeg
- češnjak, 3 režnja
- pinjoli, 20 g
- parmezan, 30 g naribanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šparoge operemo, ogulimo, očistimo i prerežemo po duljini, mini rajčice prepolovimo, sir mozzarellu narežemo na tanke ploške, a pinjole kratko popržimo na tavi bez masnoće.
- U sjekač stavimo listove svježeg bosiljka, protisnemo češnjak, dodamo pržene pinjole, naribani parmezan, ulijemo 100 ml maslinovog ulja i izradimo umak pesto genovese.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo šparoge, posipamo ih šećerom, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme odreske posolimo, premažemo uljem i stavimo ih peći na vruću gril tavu. Nakon 2 minute odreske okrenemo, popaprimo i pečemo još toliko.
- U vatrostalnu posudu premjestimo odreske, preko njih rasporedimo prepolovljene rajčice i pržene šparoge, prekrijemo ploškama mozzarelle, prelijemo umakom pesto genovese i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 10-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |