- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći odresci u umaku od luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske u umaku od luka.
Juneći odresci u izdašnom umaku od luka i crnog vina je recept po mjeri za gurmane koji vole konkretna jela s mesom.
Juneći odresci u umaku od luka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske u umaku od luka. - junetina ((bijele pisanice)), luk, crno vino, goveđa juha iz kocke, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, ulje, brašno, sol i papar, Meso narežemo na odreske debljine 1,50 centimetra, istučemo ih batom za meso i začinimo solju i paprom, a luk očistimo i narežemo na kolutove. ; Manji dio luka uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u duboko ulje. Kada luk dobije zlatno-smeđu boju, ; izvadimo ga na kuhinjski papir da upije višak masnoće, i stavimo na stranu. ; Odreske uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca, s obje strane, po prilici tri minute. ; Pržene odreske izvadimo na toplo, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo preostali luk i pržimo ga dok potpuno ne omekša. ; Zatim luk posolimo, ulijemo crno vino, i kuhamo dvije, tri minute da alkohol ispari. ; Potom u tavu vratimo pržene odreske, ulijemo goveđu juhu i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta umiješamo malo maslaca, promiješamo i maknemo s vatre. ; Na tanjur stavimo odrezak, preko njega umak od luka, ukrasimo prženim lukom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 750 g (bijele pisanice)
- luk, 4 glavice
- crno vino, 200 ml
- goveđa juha, 150 ml (iz kocke)
- maslac, 50 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- ulje
- brašno
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso narežemo na odreske debljine 1,50 centimetra, istučemo ih batom za meso i začinimo solju i paprom, a luk očistimo i narežemo na kolutove.
- Manji dio luka uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u duboko ulje. Kada luk dobije zlatno-smeđu boju,
- izvadimo ga na kuhinjski papir da upije višak masnoće, i stavimo na stranu.
- Odreske uvaljamo u brašno, otresemo i stavimo pržiti u tavu, na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca, s obje strane, po prilici tri minute.
- Pržene odreske izvadimo na toplo, a u tavu, na masnoću od prženja, dodamo preostali luk i pržimo ga dok potpuno ne omekša.
- Zatim luk posolimo, ulijemo crno vino, i kuhamo dvije, tri minute da alkohol ispari.
- Potom u tavu vratimo pržene odreske, ulijemo goveđu juhu i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta umiješamo malo maslaca, promiješamo i maknemo s vatre.
- Na tanjur stavimo odrezak, preko njega umak od luka, ukrasimo prženim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |