- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći ragu s porilukom i slanutkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći ragu s porilukom i slanutkom.
Izvrsno varivo s mesom i povrćem, koje uz dodatak malo octa, postaje ukusna salata s mesom i povrćem.
Juneći ragu s porilukom i slanutkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneći ragu s porilukom i slanutkom. - junetina ((od buta)), poriluk, slanutak (iz konzerve), češnjak, korijander, masline ((crnih i zelenih)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Mesu odstranimo kožice i narežemo ga na kockice, a poriluk očistimo i narežemo na kolutiće. ; U lonac, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo poriluk, meso, začinimo mješavinom mrvljenog korijandera, soli i papra, dodamo masline, slanutak, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, i kada zavri još malo posolimo, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 90-ak minuta. ; Jelo je gotovo, stavimo ga u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 800 g (od buta)
- poriluk, 500 g
- slanutak, 500 g iz konzerve
- češnjak, 4 režnja
- korijander, 1 žlica
- masline, 10 odkoštenih (crnih i zelenih)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mesu odstranimo kožice i narežemo ga na kockice, a poriluk očistimo i narežemo na kolutiće.
- U lonac, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo poriluk, meso, začinimo mješavinom mrvljenog korijandera, soli i papra, dodamo masline, slanutak, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke, i kada zavri još malo posolimo, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 90-ak minuta.
- Jelo je gotovo, stavimo ga u tanjure, prelijemo s malo maslinovog ulja i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |