- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći rezanci u woku s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće rezance u woku s povrćem.
Wok je vrsta tave sa malim dnom i velikom površinom za zagrijavanje. U njemu možemo pržiti na puno manje ulja nego na klasičnoj tavi, pa će tako jela iz woka biti manje masna, a namirnice će zadržati svoje mirise i okuse. Ovo izuzetno ukusno i pikantno jelo možete napraviti jako brzo, te polako uživati u svakom zalogaju.
Juneći rezanci u woku s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće rezance u woku s povrćem. - junetina (od buta), škrobno brašno, češnjak, mrkva, mladi luk, paprika, korijen celera, čili papričica (usitnjenih), umak od soje, ulje, sol i papar, Meso narežemo na trakice pa ih u plitkoj zdjeli pokapamo sojinim umakom, posipamo škrobnim brašnom i dobro promiješamo. Pokriveno pustimo da odstoji oko 30 minuta. ; Mrkve i korijen celera ostružemo, mladi luk očistimo pa sve narežemo na tanke rezance. ; U woku ugrijemo malo ulja i na njemu popržimo junetinu. ; Prženo meso izvadimo na stranu, a u wok dodamo još malo ulja pa na njemu popržimo uz stalno miješanje češnjak, mrkvu, korijen celera mladi luk i čili. ; Pred kraj pirjanja dodamo na kockice narezanu crvenu papriku, prethodno pržene trakice junetine te ih ponovo uz miješanje kratko ugrijemo s povrćem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 800 g od buta
- škrobno brašno, 1 žlica
- češnjak, 1 režanj
- mrkva, 150 g
- mladi luk, 150 g
- paprika, 150 g
- korijen celera, 1/2
- čili papričica, 1 žličica usitnjenih
- sojin umak
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso narežemo na trakice pa ih u plitkoj zdjeli pokapamo sojinim umakom, posipamo škrobnim brašnom i dobro promiješamo. Pokriveno pustimo da odstoji oko 30 minuta.
- Mrkve i korijen celera ostružemo, mladi luk očistimo pa sve narežemo na tanke rezance.
- U woku ugrijemo malo ulja i na njemu popržimo junetinu.
- Prženo meso izvadimo na stranu, a u wok dodamo još malo ulja pa na njemu popržimo uz stalno miješanje češnjak, mrkvu, korijen celera mladi luk i čili.
- Pred kraj pirjanja dodamo na kockice narezanu crvenu papriku, prethodno pržene trakice junetine te ih ponovo uz miješanje kratko ugrijemo s povrćem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |