- Slavko Večerić
- 90 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina na lešo
Saznajte kako pripremiti junetinu na lešo u našem video receptu.
Ovo divno jelo sigurno prija na kraju vrućeg dana, na nekoj mediteranskoj verandi koja gleda na more i zalazak sunca. Idealno je za još uvijek zdrave stogodišnjake i sve one koji to jednog dana žele biti.
Junetina na lešo - Saznajte kako pripremiti junetinu na lešo u našem video receptu. - junetina, korijen celera, korijen peršina, kelj, tikvice, mahune (zelenih), mrkva, maslinovo ulje, peršin (sjeckani), sol i papar, Meso operemo i stavimo u posudu s toplom vodom, dodamo na trakice narezanu mrkvu, korijen celera, korijen peršina, sol i papar u zrnu. ; Kuhamo oko jedan sat i nakon toga dodamo tikvice izrezane na štapiće, mahune i kelj izrezan na kriške. ; Kuhamo još oko 1/2 sata pa meso izvadimo na dasku te ga narežemo na ploške i serviramo na pladanj. ; Prelijemo uljem, a oko mesa složimo povrće. ; Sve zajedno još prelijemo juhom i posipamo peršinom. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 800 g
- korijen celera, 70 g
- korijen peršina, 70 g
- kelj, 1 glavica
- tikvice, 200 g
- mahune, 200 g zelenih
- mrkva, 150 g
- maslinovo ulje
- peršin sjeckani
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso operemo i stavimo u posudu s toplom vodom, dodamo na trakice narezanu mrkvu, korijen celera, korijen peršina, sol i papar u zrnu.
- Kuhamo oko jedan sat i nakon toga dodamo tikvice izrezane na štapiće, mahune i kelj izrezan na kriške.
- Kuhamo još oko 1/2 sata pa meso izvadimo na dasku te ga narežemo na ploške i serviramo na pladanj.
- Prelijemo uljem, a oko mesa složimo povrće.
- Sve zajedno još prelijemo juhom i posipamo peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |