- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina s graškom
Saznajte kako pripremiti junetinu s graškom u našem video receptu.
Ako upitate bilo koju baku, sigurno će vam reći nešto u stilu: uz meso se mora jesti povrće! Stoga je najbolje pripremiti ovakvo jelo, u kojem su povrće i meso skladno pomiješani, te ne morate pretjerano razmišljati o salati, zelenju, vitaminima i drugim problemima. Jednostavno uživajte u predivnom mekanom mesu i slatkastom grašku, a i malo pire krumpira nije na odmet!
Junetina s graškom - Saznajte kako pripremiti junetinu s graškom u našem video receptu. - junetina, luk, korijen celera, mrkva, koncentrat rajčice, grašak, peršin (sjeckanog), maslinovo ulje, sol i papar, Na maslinovom ulju pirjamo naribani luk, mrkvu i celer. ; Junetinu narežemo na manje komadiće i na vrućem ulju popržimo sa svih strana. ; Zatim mesu dodamo pirjano povrće i konzerviranu rajčicu razrijeđenu s malo vode. ; Sve zajedno ostavimo da se kratko pirja, začinimo solju i paprom i dodamo grašak. Zajedno kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom, sve dok meso ne omekša. ; Pred kraj kuhanja umiješamo svježe sjeckani peršin.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 400 g
- luk, 2 glavice
- korijen celera, 50 g
- mrkva, 1
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- grašak, 1 kg
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na maslinovom ulju pirjamo naribani luk, mrkvu i celer.
- Junetinu narežemo na manje komadiće i na vrućem ulju popržimo sa svih strana.
- Zatim mesu dodamo pirjano povrće i konzerviranu rajčicu razrijeđenu s malo vode.
- Sve zajedno ostavimo da se kratko pirja, začinimo solju i paprom i dodamo grašak. Zajedno kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom, sve dok meso ne omekša.
- Pred kraj kuhanja umiješamo svježe sjeckani peršin.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |