- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina s rižinim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s rižinim rezancima.
Uz orijentalna jela iz woka obično se poslužuje riža. Ali da to nije pravilo, vidjeti ćete u ovom receptu. Malo komadića junetine, malo paprike, rižini rezanci, ukusan umak i to je to, dobar tek.
Junetina s rižinim rezancima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu s rižinim rezancima. - junetina ((bijela pisanica)), rižini rezanci, sojin umak, sherry (vina), šećer, luk, svježa zelena paprika, svježa crvena paprika, umak od graha ((crni)), ulje, sol i papar, Prije svega meso narežemo na trakice i stavimo u zdjelu. ; Zatim napravimo marinadu za meso tako što u zdjelicu sa sojinim umakom dodamo malo bijelog papra, šećer, ulijemo sherry vino, izmiješamo, prelijemo preko mesa, poklopimo i stavimo u hladnjak na 20-ak minuta. ; U wok ili lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo rižine rezance i kuhamo po uputama na pakiranju. ; U ugrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo marinirano meso i pržimo, stalno miješajući, 2-3 minute. ; Potom meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo paprike narezane na kockice, kolutove luka i pržimo dvije minute. ; Zatim u wok vratimo meso, dodamo ocijeđenu i u hladnoj vodi ispranu tjesteninu, ulijemo umak od crnog graha, sve zajedno nježno izmiješamo, premjestimo u zdjelice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 500 g (bijela pisanica)
- rižini rezanci, 200 g
- sojin umak, 1 žlica
- sherry, 1 žličica vina
- šećer, 1/2 žličice
- luk, 1 glavica
- svježa zelena paprika, 1
- svježa crvena paprika, 1
- umak od graha, 2 žlice (crni)
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega meso narežemo na trakice i stavimo u zdjelu.
- Zatim napravimo marinadu za meso tako što u zdjelicu sa sojinim umakom dodamo malo bijelog papra, šećer, ulijemo sherry vino, izmiješamo, prelijemo preko mesa, poklopimo i stavimo u hladnjak na 20-ak minuta.
- U wok ili lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo rižine rezance i kuhamo po uputama na pakiranju.
- U ugrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo marinirano meso i pržimo, stalno miješajući, 2-3 minute.
- Potom meso izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo paprike narezane na kockice, kolutove luka i pržimo dvije minute.
- Zatim u wok vratimo meso, dodamo ocijeđenu i u hladnoj vodi ispranu tjesteninu, ulijemo umak od crnog graha, sve zajedno nježno izmiješamo, premjestimo u zdjelice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |