- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Junetina sa šparogama i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu sa šparogama i slaninom.
Gorkasti okus šparoga prava je nadopuna slanini i junetini, a uzmemo li k tome u obzir i vrlo jednostavnu i brzu pripremu, posve je sigurno da ćete se ovoj kombinaciji uvijek iznova vraćati. Nek' ovo postane jedna od onih „provjerenih starih stvari“ na Vašem kulinarskom repertoaru.
Junetina sa šparogama i slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu sa šparogama i slaninom. - juneći odrezak (od buta), šparoge, slanina, luk, senf, koncentrat rajčice, crno vino, brašno, maslinovo ulje, sol i papar, Odreske nježno istučemo batom za meso, posolimo ih i popaprimo, stavimo u tavu na vruće maslinovo ulje i s obje strane pržimo 2-3 minute. ; Gotovo meso izvadimo na stranu na toplo, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na trakice i sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; Zatim umiješamo senf i koncentrat rajčice, ulijemo crno vino, dodamo očišćene i narezane šparoge i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, po potrebi podlijevajući vodom 10-ak minuta. ; U zdjelicu s brašnom, ulijemo 60 ml maslinovog ulja, sve zajedno izmiješamo, te uz stalno miješanje umiješamo u umak. ; Čim umak zgusne, prženo meso stavimo na tanjure, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći odrezak, 4 od buta
- šparoge, 200 g
- slanina, 100 g
- luk, 1 glavica
- senf, 1 žličica
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- crno vino, 100 ml
- brašno, 10 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Odreske nježno istučemo batom za meso, posolimo ih i popaprimo, stavimo u tavu na vruće maslinovo ulje i s obje strane pržimo 2-3 minute.
- Gotovo meso izvadimo na stranu na toplo, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, slaninu narezanu na trakice i sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
- Zatim umiješamo senf i koncentrat rajčice, ulijemo crno vino, dodamo očišćene i narezane šparoge i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, po potrebi podlijevajući vodom 10-ak minuta.
- U zdjelicu s brašnom, ulijemo 60 ml maslinovog ulja, sve zajedno izmiješamo, te uz stalno miješanje umiješamo u umak.
- Čim umak zgusne, prženo meso stavimo na tanjure, prelijemo ga pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |