Junetina u crnom vinu

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Junetina u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu u crnom vinu.

Malo mesa u hladnim danima uvijek dobro dođe, a još kad je u društvu umaka na bazi dobrog vina, sreći nema kraja! Za sve one koji ne mogu zamisliti obrok bez mesa, evo još jedne ideje pomoću koje mogu varirati jelovnik iz dana u dan...

Junetina u crnom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti junetinu u crnom vinu. - junetina (bez kosti (za gulaš)), svinjska mast, luk, korijen celera, mrkva, koncentrat rajčice, lovorov list, crno vino, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo na kocke veličine zalogaja. ; U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo luk, mrkvu i korijen celera narezane na trakice, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u lonac umiješamo koncentrat rajčice, dodamo narezano meso, lovorov list, ulijemo crno vino i toliko vode da pokrije sastojke, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom, po prilici jedan i pol sat, odnosno dok meso ne omekša. ; Gotovu junetinu u crnom vinu začinimo solju i paprom, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo na kocke veličine zalogaja.
  2. U loncu ugrijemo svinjsku mast, dodamo luk, mrkvu i korijen celera narezane na trakice, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
  3. Zatim u lonac umiješamo koncentrat rajčice, dodamo narezano meso, lovorov list, ulijemo crno vino i toliko vode da pokrije sastojke, a kada zavrije kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući vodom, po prilici jedan i pol sat, odnosno dok meso ne omekša.
  4. Gotovu junetinu u crnom vinu začinimo solju i paprom, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.18
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: