- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kaiserschmarrn- carski drobljenac s grožđicama i prženim bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti carski drobljenac s grožđicama i prženim bademima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 6
- grožđice, 50 g
- rum, 30 ml
- mlijeko, 500 ml
- šećer, 30 g
- vanilin šećer, 1 vrečica
- brašno, 300 g
- maslac, 50 g
- listići badema, 1 žličica
- cimet šećer
- sol
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U dvije zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
- Bjelanjke izradimo u čvrsti snijeg.
- U zdjelu sa žumanjcima dodamo mlijeko, šećer, vanilin šećer i malo soli. Mikserom sastojke izradimo u jednoličnu smjesu.
- U tekuću smjesu , malo po malo dodamo brašno i umiješamo pjenjačom. Potom u smjesu dodamo bjelanjke kako bismo dobili rahlu smjesu.
- Listiće badema kratko prepržimo na tavi i izvadimo sa strane.
- Na ugrijanu tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi i na njega prelijemo pripremljenu smjesu za te pričekamo da se speče s donje strane.
- Tijekom pečenja posipamo ocijeđenim grožđicama i podijelimo tijesto kaiserschmarrn na komade kako bismo ga lakše okrenuli. Gotovo tijesto zdrobimo na manje komadiće i poslužimo.
- Tijesto slažemo na tanjure, posipamo prženim bademima i cimetom sa šećerom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |