- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Kaiserschmarrn- carski drobljenac s grožđicama i prženim bademima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti carski drobljenac s grožđicama i prženim bademima. – jaje, grožđice, rum, mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno, maslac, listići badema, cimet šećer, sol, šećer u prahu, U dvije zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka. ; Bjelanjke izradimo u čvrsti snijeg. ; U zdjelu sa žumanjcima dodamo mlijeko, šećer, vanilin šećer i malo soli. Mikserom sastojke izradimo u jednoličnu smjesu.; U tekuću smjesu , malo po malo dodamo brašno i umiješamo pjenjačom. Potom u smjesu dodamo bjelanjke kako bismo dobili rahlu smjesu.; Listiće badema kratko prepržimo na tavi i izvadimo sa strane.; Na ugrijanu tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi i na njega prelijemo pripremljenu smjesu za te pričekamo da se speče s donje strane.; Tijekom pečenja posipamo ocijeđenim grožđicama i podijelimo tijesto kaiserschmarrn na komade kako bismo ga lakše okrenuli. Gotovo tijesto zdrobimo na manje komadiće i poslužimo.; Tijesto slažemo na tanjure, posipamo prženim bademima i cimetom sa šećerom.; –
Kaiserschmarrn- carski drobljenac s grožđicama i prženim bademima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti carski drobljenac s grožđicama i prženim bademima.
Upute po koracima:
- U dvije zdjele odvojimo bjelanjke od žumanjaka.
- Bjelanjke izradimo u čvrsti snijeg.
- U zdjelu sa žumanjcima dodamo mlijeko, šećer, vanilin šećer i malo soli. Mikserom sastojke izradimo u jednoličnu smjesu.
- U tekuću smjesu , malo po malo dodamo brašno i umiješamo pjenjačom. Potom u smjesu dodamo bjelanjke kako bismo dobili rahlu smjesu.
- Listiće badema kratko prepržimo na tavi i izvadimo sa strane.
- Na ugrijanu tavu stavimo maslac, pričekamo da se rastopi i na njega prelijemo pripremljenu smjesu za te pričekamo da se speče s donje strane.
- Tijekom pečenja posipamo ocijeđenim grožđicama i podijelimo tijesto kaiserschmarrn na komade kako bismo ga lakše okrenuli. Gotovo tijesto zdrobimo na manje komadiće i poslužimo.
- Tijesto slažemo na tanjure, posipamo prženim bademima i cimetom sa šećerom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
fini kolaci,
Jela koja su danas popularna:
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirane kamenice
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Svinjetina s rezancima i pikantnim umakom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Penne u umaku od tri sira
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Šurlice s mladim mahunama i morskim kozicama
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pileći paprikaš s krumpirima
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Juha od bundeve s jabukama
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tuna alla Favignana
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Svježi rezanci u umaku od lososa
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)