- Almo Čatlak
- 90 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kalja na mostarski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kalju na mostarski način. – kupus (svježeg (po prilici 1 kg)), janjetina, luk, mrkva, svježa zelena paprika, koncentrat rajčice, češnjak, povrtni dodatak jelima, ulje, sol i papar, Janjetinu narežemo na komade, glavicu kupusa na 6 jednakih dijelova, luk i češnjak nasjeckamo, mrkvu narežemo na kolutiće, a paprike na kockice. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade mesa i pržimo ih sa svih strana 10-ak minuta. ; Zatim dodamo sjeckani luk, narezanu papriku i mrkvu, posolimo, ulijemo 250 ml vode, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta dodamo povrtni začin, narezan kupus, ulijemo 750 ml vode, poklopimo lonac i kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta. ; Potom u zdjelicu stavimo koncentrat rajčice, ulijemo 100 ml vode, dodamo sjeckani češnjak i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac, protresemo ga i ostavimo da kuha još dvije-tri minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Ima više načina pripreme kalje, a mi smo se odlučili na „mostarski način“. Fino, ukusno i nadasve zdravo jelo, koje bi trebalo pripremati što češće.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Kalja na mostarski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kalju na mostarski način. – kupus (svježeg (po prilici 1 kg)), janjetina, luk, mrkva, svježa zelena paprika, koncentrat rajčice, češnjak, povrtni dodatak jelima, ulje, sol i papar, Janjetinu narežemo na komade, glavicu kupusa na 6 jednakih dijelova, luk i češnjak nasjeckamo, mrkvu narežemo na kolutiće, a paprike na kockice. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade mesa i pržimo ih sa svih strana 10-ak minuta. ; Zatim dodamo sjeckani luk, narezanu papriku i mrkvu, posolimo, ulijemo 250 ml vode, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta dodamo povrtni začin, narezan kupus, ulijemo 750 ml vode, poklopimo lonac i kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta. ; Potom u zdjelicu stavimo koncentrat rajčice, ulijemo 100 ml vode, dodamo sjeckani češnjak i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac, protresemo ga i ostavimo da kuha još dvije-tri minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Kalja na mostarski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kalju na mostarski način.
Ima više načina pripreme kalje, a mi smo se odlučili na „mostarski način“. Fino, ukusno i nadasve zdravo jelo, koje bi trebalo pripremati što češće.
Kalja na mostarski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kalju na mostarski način. - kupus (svježeg (po prilici 1 kg)), janjetina, luk, mrkva, svježa zelena paprika, koncentrat rajčice, češnjak, povrtni dodatak jelima, ulje, sol i papar, Janjetinu narežemo na komade, glavicu kupusa na 6 jednakih dijelova, luk i češnjak nasjeckamo, mrkvu narežemo na kolutiće, a paprike na kockice. ; U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade mesa i pržimo ih sa svih strana 10-ak minuta. ; Zatim dodamo sjeckani luk, narezanu papriku i mrkvu, posolimo, ulijemo 250 ml vode, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta dodamo povrtni začin, narezan kupus, ulijemo 750 ml vode, poklopimo lonac i kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta. ; Potom u zdjelicu stavimo koncentrat rajčice, ulijemo 100 ml vode, dodamo sjeckani češnjak i izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac, protresemo ga i ostavimo da kuha još dvije-tri minute. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Janjetinu narežemo na komade, glavicu kupusa na 6 jednakih dijelova, luk i češnjak nasjeckamo, mrkvu narežemo na kolutiće, a paprike na kockice.
- U lonac, na dvije-tri žlice ugrijanog ulja, dodamo komade mesa i pržimo ih sa svih strana 10-ak minuta.
- Zatim dodamo sjeckani luk, narezanu papriku i mrkvu, posolimo, ulijemo 250 ml vode, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 5-6 minuta dodamo povrtni začin, narezan kupus, ulijemo 750 ml vode, poklopimo lonac i kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta.
- Potom u zdjelicu stavimo koncentrat rajčice, ulijemo 100 ml vode, dodamo sjeckani češnjak i izmiješamo sastojke.
- Dobivenu mješavinu ulijemo u lonac, protresemo ga i ostavimo da kuha još dvije-tri minute.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|