- Lidija Kralj
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kamenice na tri načina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe kamenice, gratinirane kamenice te kamenice omotane pršutom.
Ako niste znali, kamenice su zauzele prvo mjesto na listi afrodizijaka. Obično se jedu sirove i moraju biti apsolutno svježe. A kakvi vas još novi okusi očekuju kada ih se omota u pršut i gratinira, možete probati ako spremite ovo luksuzno jelo.
Kamenice na tri načina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe kamenice, gratinirane kamenice te kamenice omotane pršutom. - kamenice (svježih), limun, pršut, jaje, glatko brašno, kukuruzno brašno, zelena salata, maslinovo ulje, sol i papar, Za umak ugrijemo malo maslinovog ulja na tavi, dodamo glatko brašno, zalijemo sa mlijekom, dodamo sol i papar i miješamo. ; Kada se umak zgusne dodamo jedno cijelo jaje i sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu, a se ohladi. ; Sada otvaramo kamenice (specijalnim ili ako ga nemate običnim kuhinjskim malim nožem). ; 1/3 očišćenog mesa kamenica umotamo u po jednu fetu pršuta i probodemo čačkalicom da se kod pečenja ne otvara. ; Drugi dio kamenica pripremiti ćemo za gratiniranje. Prije pripremljen umak stavljamo na meso u dubljoj strani školjke i posipavamo sa sirom. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 5 minuta, na 200 stupnjeva. ; Na posebnoj tavici na laganoj vatri bez ulja pržimo kamenice koje smo prethodno umotali u pršut. ; Na jedan tanjur servirati ćemo naše kamenice, one sirove, pečene omotane sa pršutom i gratinirane.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kamenice, 24 kom svježih
- limun, 4
- pršut, 8 feta
- jaje, 1
- glatko brašno, 50 g
- kukuruzno brašno, 50 g
- zelena salata, 100 g
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Za umak ugrijemo malo maslinovog ulja na tavi, dodamo glatko brašno, zalijemo sa mlijekom, dodamo sol i papar i miješamo.
- Kada se umak zgusne dodamo jedno cijelo jaje i sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu, a se ohladi.
- Sada otvaramo kamenice (specijalnim ili ako ga nemate običnim kuhinjskim malim nožem).
- 1/3 očišćenog mesa kamenica umotamo u po jednu fetu pršuta i probodemo čačkalicom da se kod pečenja ne otvara.
- Drugi dio kamenica pripremiti ćemo za gratiniranje. Prije pripremljen umak stavljamo na meso u dubljoj strani školjke i posipavamo sa sirom. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 5 minuta, na 200 stupnjeva.
- Na posebnoj tavici na laganoj vatri bez ulja pržimo kamenice koje smo prethodno umotali u pršut.
- Na jedan tanjur servirati ćemo naše kamenice, one sirove, pečene omotane sa pršutom i gratinirane.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |