- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Kaneloni s blitvom i svježim kravljim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kanelone s blitvom i svježim kravljim sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 250 g
- luk, 1 glavica
- blitva, 600 g svježa
- češnjak, 2 režnja
- sir, 375 g svježi
- jaje, 1
- kadulja, 10 list
- bešamel umak, 400 g
- punomasni sir, 50 g naribani
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Blitvu očistimo i uklonimo srednji tvrdi dio. Na zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja i suho bijelo vino, stavimo češnjak na listiće, pripremljenu blitvu, sjeckani luk i sve dobro posolimo.
- Nakon 4-5 minuta ugasimo vatru i blitvu preselimo u zdjelu. Na blitvu dodamo svježi kravlji sir, malo promiješamo potom dodamo cijela jaja. Sve začinimo sa svježim paprom i mješavinom talijanskih začina.
- Na dno vatrostalne posude stavimo malo bešamel umaka. Na listove svježeg tijesta za lazanje stavimo smjesu za nadjevanje i zarolamo. Zarolane kanelone poslažemo u vatrostalnu posudu. Preko njih stavimo nekoliko listica natrgane kadulje, bešamel umak i posipamo naribanim punomasnim sirom.
- Jelo stavimo u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Nakon 35 minuta kaneloni su gotovi i možemo ih poslužiti u posudi u kojoj su se pekli.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |