Kaneloni s dimljenim lososom, porilukom i brokulom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti kanelone s dimljenim lososom, porilukom i brokulom. – tjestenina za lazanje ((svježa)), dimljeni losos, brokula, mrkva, poriluk, mileram, jaje, muškatni oraščić, limun, maslac, brašno, mlijeko, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Povrće operemo i očistimo. Poriluk narežemo na trakice, brokulu natrgamo na manje komadiće, a mrkvu nasjeckamo.; U zagrijanu tavu stavimo maslac, dodamo kap maslinog ulja i dodamo poriluk koji posolimo. Potom u tavu dodamo narezanu mrkvu i sastojke pirjamo na srednje laganoj vatri. Kad je povrće omekšalo dodamo mješavinu dalmatinskih začina, malo muškatnog orašćica te ugasimo vatru i pustimo da se povrće ohladi.; U ohlađeno povrće umiješamo jedno cijelo jaje, zatim natrgamo dimljeni losos i dodamo natrganu brokulu. Sve sastojke izmiješamo. ; U vatrostalnu posudu ulijemo malo bešamel umaka. ; U jednu zdjelicu razbijemo jedno jaje i ulijemo ostatak bešamel umaka te sve zajedno umutimo. Svježu tjesteninu za kanelone nadijevamo pripremljenim povrćem i slažemo na dno vatrostalne posude, sve zajedno prelijemo mješavinom bešamela i jaja. Ovako pripremljene kanelone stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C, 25 minuta.; Gotove kanelone poslužimo na tanjuru i pokapamo s malo maslinovog ulja.; –
Kaneloni s dimljenim lososom, porilukom i brokulom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kanelone s dimljenim lososom, porilukom i brokulom.
Povrće operemo i očistimo. Poriluk narežemo na trakice, brokulu natrgamo na manje komadiće, a mrkvu nasjeckamo.
U zagrijanu tavu stavimo maslac, dodamo kap maslinog ulja i dodamo poriluk koji posolimo. Potom u tavu dodamo narezanu mrkvu i sastojke pirjamo na srednje laganoj vatri. Kad je povrće omekšalo dodamo mješavinu dalmatinskih začina, malo muškatnog orašćica te ugasimo vatru i pustimo da se povrće ohladi.
U ohlađeno povrće umiješamo jedno cijelo jaje, zatim natrgamo dimljeni losos i dodamo natrganu brokulu. Sve sastojke izmiješamo.
U vatrostalnu posudu ulijemo malo bešamel umaka.
U jednu zdjelicu razbijemo jedno jaje i ulijemo ostatak bešamel umaka te sve zajedno umutimo. Svježu tjesteninu za kanelone nadijevamo pripremljenim povrćem i slažemo na dno vatrostalne posude, sve zajedno prelijemo mješavinom bešamela i jaja. Ovako pripremljene kanelone stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200°C, 25 minuta.
Gotove kanelone poslužimo na tanjuru i pokapamo s malo maslinovog ulja.