- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Karipski ražnjići
Saznajte kako pripremiti karipske ražnjiće u našem video receptu.
S dalekih Kariba stiže nam jelo kojim možemo ugođaj s tih otoka prenijeti i u vlastiti dom! Opskrbite se morskim plodovima, pokojim komadom ananasa i mini primjeraka kukuruza, te krenite u pripremu jela koje će Vaše ukućane ostaviti bez daha!
Karipski ražnjići - Saznajte kako pripremiti karipske ražnjiće u našem video receptu. - jakobove kapice, repovi morskih kozica, sipa (ili lignji (očišćenih)), svježa zelena paprika, ananas (iz konzerve), rajčica (mini), kukuruz ((mini klipova)), bijelo vino, limun, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar, U zdjelu ulijemo bijelo vino, sok dva limuna, žlicu maslinovog ulja, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, te sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Pomoću žlice odvojimo meso od mišića sa školjke, prstima odstranimo tamne organe i narančastu neoplođenu ikru, te meso isperemo pod mlazom hladne vode. ; Repove kozica očistimo od ljuske, a očišćene sipe narežemo na trakice širine jednog centimetra. Zatim sve zajedno stavimo u zdjelu s marinadom, izmiješamo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta. ; Za to vrijeme, paprike očistimo i zajedno s ananasom narežemo na debljinu jednog centimetra, a mini rajčice i mini klipove kukuruza ostavimo cijele. ; Potom sve pripremljene sastojke naizmjence po želji nabadamo na drvene ražnjiće i stavljamo peći, na žar ili vruću gril tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja), sa svake strane, po prilici pet minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jakobove kapice, 4
- repovi morskih kozica, 4
- sipa, 100 g ili lignji (očišćenih)
- svježa zelena paprika, 1
- ananas, 100 g iz konzerve
- rajčica, 100 g mini
- kukuruz, 50 g (mini klipova)
- bijelo vino, 100 ml
- limun, 2
- češnjak, 2 češnja
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu ulijemo bijelo vino, sok dva limuna, žlicu maslinovog ulja, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom, te sastojke izmiješamo pjenjačom.
- Pomoću žlice odvojimo meso od mišića sa školjke, prstima odstranimo tamne organe i narančastu neoplođenu ikru, te meso isperemo pod mlazom hladne vode.
- Repove kozica očistimo od ljuske, a očišćene sipe narežemo na trakice širine jednog centimetra. Zatim sve zajedno stavimo u zdjelu s marinadom, izmiješamo i ostavimo da se marinira 30-ak minuta.
- Za to vrijeme, paprike očistimo i zajedno s ananasom narežemo na debljinu jednog centimetra, a mini rajčice i mini klipove kukuruza ostavimo cijele.
- Potom sve pripremljene sastojke naizmjence po želji nabadamo na drvene ražnjiće i stavljamo peći, na žar ili vruću gril tavu (koju smo premazali tankim slojem ulja), sa svake strane, po prilici pet minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |