- Kuzma Novak
- 60 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Donosimo vam recept za kolač neobičnog imena – Karpati!
Karpati kolač
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti karpati kolač.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto
- jaja, 5
- voda, 2 dl
- margarin, 150 g
- brašno, 2 dl
- sol
- Žuta krema
- puding, 3 vanilija
- mlijeko, 1 l
- margarin, 250 g
- šećer, 8 žlica
- Bijela krema
- slatko vrhnje za šlag, 200 ml
- kravlji sir, 200 g
- šećer u prahu, 5 žlica
- breskve iz kompota, 1 konzerva
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tijesto - prokuhajte vodu s margarinom. Kada se margarin otopi dodajte brašno i miješajte sve zajedno na vatri oko 3 minute. Maknite s vatre te ubacite jedno po jedno jaje i miksajte.
- Dobivenu smjesu podijelite na pola za dvije kore. Prvi dio premažite preko papira za pečenje u tepsiji i pecite u pećnici na 200º oko 20 minuta. Isti postupak ponovite s drugom korom.
- Krema - skuhajte pudinge s predviđenom količinom mlijeka i šećera te kada se ohladi dodajte margarin koji ste prethodno izradili.
- Za bijelu kremu mikserom dobro izradite sir i posebno ulupajte šlag. Potom, pomiješajte sir, šlag i šećer u prahu.
- Pripremite kolač na način da se prvo slaže kora, žuta krema, voće iz konzerve, bijela krema i druga kora na kraj. Ostavite kolač prije posluživanja da se ohladi u hladnjaku.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |