- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Kečap
Saznajte kako pripremiti kečap u našem video receptu.
Ako Vam je već dosadio onaj obični ketchup koji možete pronaći na svakom koraku, začinite svoju svakodnevicu djelom vlastith ruku! I pizza, i krumpirići, i meso – sve će biti zanimljivije i ukusnije ako dodate malo ovog crvenog zadovoljstva.
Kečap - Saznajte kako pripremiti kečap u našem video receptu. - pelati rajčice, luk, sol, šećer, curry (u prahu), mljevena crvena paprika, senf, jabučni ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo šećer, curry prah, mljevenu crvenu papričicu, senf, prelijemo pelati rajčicom i sokom od pelati rajčica, ulijemo ocat, pojačamo vatru i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući i usitnjavajući pelati rajčicu. ; Nakon 40-ak minuta kada se umak ukuhao, odnosno kada smo dobili gusti umak, premjestimo ga u sito iznad zdjele i procijedimo. ; Dobiveni kečap premjestimo u zdjelicu za umake, te ga po želji poslužimo uz veliki broj raznih jela i priloga ili jednostavno uz pommes frites.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pelati rajčice, 800 g
- luk, 1 glavica
- sol, 1 žličica
- šećer, 50 g
- curry, 1 žličica u prahu
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- senf, 2 žličice
- jabučni ocat, 125 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim u tavu dodamo šećer, curry prah, mljevenu crvenu papričicu, senf, prelijemo pelati rajčicom i sokom od pelati rajčica, ulijemo ocat, pojačamo vatru i kada zavrije kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući i usitnjavajući pelati rajčicu.
- Nakon 40-ak minuta kada se umak ukuhao, odnosno kada smo dobili gusti umak, premjestimo ga u sito iznad zdjele i procijedimo.
- Dobiveni kečap premjestimo u zdjelicu za umake, te ga po želji poslužimo uz veliki broj raznih jela i priloga ili jednostavno uz pommes frites.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |