- Kuzma Novak
- 60 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Brze i fine kiflice uvijek su dobrodošle na svakom stolu, a lako i brzo se naprave!
Kiflice
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti kiflice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 600 g
- šećer, 2 žlice
- sol, 2 žličice
- prašak za pecivo, 1
- vanilin šećer, 1
- kvasac, 1 suhi ili svježi
- mlijeko, 100 ml
- voda, 150 ml topla
- jaje, 1
- žumanjak, 1
- ulje, 2-3 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prvo ugrijte malo mlijeka (malo manje od pola šalice) da bude toplo i dodajte pola žličice šećera i kvasac. Miješajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne digne.
- U posudu stavite brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve pomiješajte i dodajte jaje, žumanjak, ulje, uzdignuti kvasac i ulijte mlijeko, a vodu dodajte po potrebi.
- Mijesite sve dok ne dobijete fino i meko tijesto. Brašno dodajte po potrebi. Ostavite tijesto da se diže oko pola sata na toplom mjestu.
- Kada se tijesto digne razdvojite ga na dva, tri dijela i razvaljajte u oblik kruga i režite u oblik trokuta. Te trokute motajte u kiflice.
- Premaz za kiflice pripremite na način da u zdjelici razbijete jaje s malo mlijeka i sve izmućkate zajedno.
- U tepsiju stavite papir za pečenje i kiflice stavljate u nju te premažite kiflice premazom pomoću gumenog kista.
- Stavite tepsiju u pećnicu na 180°C i pecite oko 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
|
Vrijeme pripreme:60minuta |