- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kineska juha od jaja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kinesku juhu od jaja.
Uvijek se pitamo kako Kinezi pripreme svoje ukusne juhe. Odgovor se nalazi u ovom receptu.
Kineska juha od jaja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti kinesku juhu od jaja. - pilećeg temeljca, umak od soje, đumbir (sjeckani), škrobno brašno, jaje, mladi luk, sol i papar, U lonac ulijemo pileći temeljac, dodamo sojin umak, naribani đumbir i ostavimo da zavrije. ; U zdjelici pomiješamo škrobno brašno s malo hladne vode, te ga stalno miješajući polako dodajemo u temeljac. ; Kada tekućina zgusne ugasimo vatru i odmah zatim, uz stalno miješanje (samo u jednom smjeru), polako ulijevamo umućena jaja u juhu. ; Začinimo solju, paprom, posipamo tankim kolutićima mladog luka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći temeljac, 1 l
- sojin umak, 1 žlica
- đumbir, 1/2 žlica sjeckani
- škrobno brašno, 2 žlice
- jaja, 2
- mladi luk, 2
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac ulijemo pileći temeljac, dodamo sojin umak, naribani đumbir i ostavimo da zavrije.
- U zdjelici pomiješamo škrobno brašno s malo hladne vode, te ga stalno miješajući polako dodajemo u temeljac.
- Kada tekućina zgusne ugasimo vatru i odmah zatim, uz stalno miješanje (samo u jednom smjeru), polako ulijevamo umućena jaja u juhu.
- Začinimo solju, paprom, posipamo tankim kolutićima mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |