- Almo Čatlak
- 45 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Kiš od šampinjona i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiš od šampinjona i poriluka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto
- brašno, 200 g
- maslac, 100 g
- sol prstohvat
- jaje, 1
- Nadjev
- poriluk, 250 g
- šampinjoni, 375 g svježih
- maslac, 20 g
- sir gouda, 75 g
- jaja, 2
- vrhnje za kuhanje, 100 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pripremimo prhko tijesto tako da u zdjelu stavimo brašno, kockice maslaca i posolimo. Izradimo prhku mješavinu tijesta i maslaca te dodamo jaje. Tijesto oblikujemo rukama.
- Na radnu površinu tijesto nježno umijesimo i oblikujemo u uglu. Tijesto stavimo u prozirnu foliju i ostavimo da odstoji 30 minuta.
- Dok tijesto odmara pancetu narežemo na prutiće, a poriluk na trakice. Tijesto rasporedimo u kalup za pečenje.
- U zagrijanu tavu ulijemo ulje, na ulje dodamo male šampinjone te ih na jakoj vatri prepržimo sa svih strana. Potom ih izvadimo sa strane.
- U tavu prepržimo poriluk. Kad je poriluk malo omekšao dodamo šampinjone i sve zajedno još malo prepržimo. Smjesu rasporedimo po tijestu i preko smjese rasporedimo sir.
- U čistu zdjelu stavimo cijela jaja i vrhnje za kuhanje. Sastojke posolimo i začinimo paprom, muškatnim oraščićem i sve zajedno izradimo pjenjačom. Dobivenu mješavinu prelijemo preko sastojaka.
- Pripremljeni kiš stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |