Kiš od šampinjona i poriluka

  • 45 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Kiš od šampinjona i poriluka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiš od šampinjona i poriluka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pripremimo prhko tijesto tako da u zdjelu stavimo brašno, kockice maslaca i posolimo. Izradimo prhku mješavinu tijesta i maslaca te dodamo jaje. Tijesto oblikujemo rukama.
  2. Na radnu površinu tijesto nježno umijesimo i oblikujemo u uglu. Tijesto stavimo u prozirnu foliju i ostavimo da odstoji 30 minuta.
  3. Dok tijesto odmara pancetu narežemo na prutiće, a poriluk na trakice. Tijesto rasporedimo u kalup za pečenje.
  4. U zagrijanu tavu ulijemo ulje, na ulje dodamo male šampinjone te ih na jakoj vatri prepržimo sa svih strana. Potom ih izvadimo sa strane.
  5. U tavu prepržimo poriluk. Kad je poriluk malo omekšao dodamo šampinjone i sve zajedno još malo prepržimo. Smjesu rasporedimo po tijestu i preko smjese rasporedimo sir.
  6. U čistu zdjelu stavimo cijela jaja i vrhnje za kuhanje. Sastojke posolimo i začinimo paprom, muškatnim oraščićem i sve zajedno izradimo pjenjačom. Dobivenu mješavinu prelijemo preko sastojaka.
  7. Pripremljeni kiš stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 60
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: