- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kiseli kupus s domaćim kobasicama iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiseli kupus s domaćim kobasicama iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 1 kg narezani
- mesna kobasica, 4
- jabuke, 2 komada
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- jabučni ocat, 400 ml
- bijeli vinski ocat, 40 ml
- kiselo vrhnje, 300 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrućom vodom stavimo kuhati kobasice na laganoj vatri. U zagrijanu tavu na ulje dodamo sjeckani luk i dodamo listiće češnjaka. Ka d je češnjak počeo puštati miris u tavu dodamo nasjeckani kupus posipamo ga kuminom, dodamo lovorov list, prelijemo s malo bijelog vinskog octa i malo soka od jabuke i dalje pirjamo na laganoj vatri.
- Jabuke ogulimo i narežemo na kockice. Narezane jabuke dodamo u tavu s kiselim kupusom te pustimo da se kuhaju 15-tak minuta.
- Kuhani kiseli kupus s jabukama rasporedimo na dno vatrostalne posude, preko kupusa stavimo kockice maslaca te na vrh poslažemo kuhane domaće kobasice. Pripremljeno jelo stavimo u pećnicu na 180°C, 30 minuta.
- Kad je jelo gotovo, na tanjur izvadimo malo kiselog kupusa preko njega stavimo ukoso narezane kobasice i žličicu kiselog vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |