- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kiseli kupus s komadićima svinjetine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiseli kupus s komadićima svinjetine.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 500 g narezani
- svinjski file, 200 g
- luk, 1 glavica
- maslac, 50 g
- crvena paprika, 1 svježa
- češnjak, 1 režanj
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- crvena paprika, 1 žličica mljevena
- mažuran sušeni
- goveđa juha, 250 ml
- koncentrat rajčice, 3 žlice
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo maslac i sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. Režanj češnjaka narežemo na listiće, a crvenu papriku na komadiće i dodamo u tavu s lukom.
- Svinjski file očistimo o žilica i narežemo na trakice.
- U tavu dodamo koncentrat rajčice i dobro ga izmiješamo dok se ne otopi, potom dodamo mljevenu crvenu papriku, muškatni oraščić i sušenu majčinu dušicu. Kad su začini počeli puštati miris, preko povrća dodamo meso, malo posolimo i pirjamo na srednje jakoj vatri 2 minute.
- U tavu dodamo narezani kiseli kupus, ulijemo mesnu juhu zatim promiješamo i na pola poklopimo da se kuha 10-tak minuta.
- Gotovi kiseli kupus sa svinjetinom poslužimo uz domaći pire.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |